Talangen har gjort sitt val – klar för spel i SHL

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Den JVM-uttagne backen William Wallinder har uppvaktats hårt av en rad SHL-klubbar under vintern.

Nu har Modobacken gjort sitt val.

Kvällsposten kan avslöja att Wallinder bestämt sig för att spela i Rögle från och med nästa säsong.

– Vi kommenterar aldrig om vi är eller inte är intresserade av spelare som inte tillhör Rögle, säger Rögles sportchef Chris Abbott.

18-åringen är en i raden av talangfulla backar som kommit fram i Modos organisation de senaste säsongerna.

SHL-klubbarna var intresserade av honom redan inför denna säsong, men han bestämde sig under våren 2020 för att han skulle stanna kvar i Modo minst en säsong till. Men längre blir det inte.

Efter hösten, då han togs ut till JVM men föll bort på grund av positivt coronatest, var han så pass tongivande att intresset blivit skarpt, och han har haft flera klubbar att ta ställning till.

Enligt uppgifter till Kvällsposten ska Sollefteåsonen, som draftades av Detroit i höstas, nu ha bestämt sig för att fortsätta sin karriär i Rögle. 

– William är under kontrakt med Modo. Det är där hans fokus ligger här och nu, säger William Wallinders agent, Andreas West.

Rögles relation med Detroit

SHL:s tabelletta har under säsongen haft Detroits backess Moritz Seider hos sig, och tysken har imponerat stort sedan sitt intåg i svensk ishockey. Kvällsposten har varit i kontakt med Rögles sportchef Chris Abbott som inte vill kommentera uppgifterna. William Wallinder har inte gått att nå. 

Den 18-årige backen går samma väg som andra Modotalanger gjort senaste åren. Efter att Ö-vikslaget ramlade ur SHL 2016 har spelare som Jesper Sellgren, Tom Hedberg, Victor Berglund och Mattias Norlinder lämnat för uppdrag i SHL.