Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Talangen förlänger med Rögle: ”Känns otroligt”

Se den mäktiga hyllningen
Linus Sjödin förlänger sitt kontrakt med Rögle.
Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN

Rögle fortsätter förlänga kontrakt.

Näst på tur att skriva nytt avtal med serieledaren är forwardstalangen Linus Sjödin.

– Det känns otroligt bra, säger han till klubbens hemsida.

Redan under säsongen 2020/21 fick Linus Sjödin sitt genombrott på SHL-nivå. När Rögle drogs med en lång skadelista fick forwardstalangen kliva fram och klocka in speltid i samband med 22 grundseriematcher.

Höstens nya hockeyäventyr har gått ännu bättre.

Sjödin står noterad för 27 SHL-matcher i den grönvita Rögledressen. Allt som allt har han tryckt in fyra mål och ytterligare fem målgivande passningar.

”Har allt vi letar efter i en ung spelare”

I samband med Rögles senaste SHL-tillställning den 8 januari formerades Linus Sjödin i samma kedja som centern Brady Ferguson och forwardskollegan Anton Bengtsson.

– Det känns otroligt bra. Det var det jag hade som mål den här säsongen, att ta en plats och förhoppningsvis skriva nytt kontrakt och det har jag gjort nu. Det är jätteroligt, säger Sjödin till Rögles hemsida. 

Sjödin är en av flera spelare som förlängt sitt avtal med Rögle den sista tiden. Även Dennis Everberg, Brady Ferguson och talangen Oliver Tärnström har kritat längre kontrakt med SHL:s serieledare.

– Han har allt vi letar efter i en ung spelare. Han har lagt ner jobbet och nu skrivit ett nytt kontrakt. Han har haft en bra utveckling de senaste åren och visat att han kan vara effektiv i SHL, säger Rögles sportchef Chris Abbott, till klubbens hemsida. 

Linus Sjödins nya avtal med Rögle gäller över säsongen 2022/23.

TV: SE FLER SPORTNYHETER

Hör SHL:s vd om nya restriktionerna