Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Talangen bakom blixtvändningen

Helge Grans ordnade segern till Malmö.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Backen svarade för ett mål och en assist.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Utspelade i två perioder. 

Då vaknade plötsligt Malmö Redhawks, Helge Grans och resten av skåningarna – hemmalaget tackade för två powerplays och small in två mål på mindre än en minut. 

Helge Grans stod för ett mål och en assist när Örebro besegrades med 4-1.

– Otroligt skönt att det äntligen lossnar i powerplay, säger Grans efter matchen.

Det var inte mycket som tydde på att Malmö Redhawks skulle få med sig någonting i hemmamötet med Örebro. Närkingarna vann både skottstatistiken i period ett och två, samt ledde med 1-0 efter att Joonas Rask fått in ledningsmålet via en styrning från en hemmaförsvarare. Malmö såg trött och segt ut, samtidigt som Örebro i omgångar var direkt överlägsna på alla fronter. 

Då, från ingenstans: en sen tackling på Christoffer Forsberg signerad Oliver Eklind och 2+10 för checking from behind. Helge Grans tackade, tog emot och small in kvitteringen bakom en chanslös Jonas Arntzen. 

– Den satt skönt i krysset där, det måste jag säga. Emil (Sylvegård) är stor och tung där framför målet, så då måste man hitta en lucka. Otroligt skönt att det äntligen lossnar i powerplay också, säger Helge Grans efter matchen.

Sist du gjorde mål var det ju också mot Örebro här hemma i Malmö. 

– Ja, precis! Det ligger kanske något i det, säger Grans och skrattar.

Två mål på 50 sekunder

Mindre än en minut senare var det dags igen - denna gången assisterade Grans Jan-Mikael Järvinen som med kraft och beslutsamhet drog in ledningsmålet – Robin Kovacs hade dessförinnan åkt ut två minuter för slashing och hade knappt hunnit sätta sig i båset innan han fick kliva ut igen. 

– I det läget var det bara för mig att lägga vidare den till (Jan-Mikael) Järvinen där, säger Helge Grans om sin assist och fortsätter resonemanget kring hur laget kunde prestera så bra i den tredje perioden efter två så svaga föregående motsvarigheter:

– Att få in 3-1 var väldigt viktigt, då kunde vi stänga matchen. Jag vet inte riktigt varför vi vaknar så sent – Örebro var nog helt enkelt bara mer påslagna än vad vi var i första. Det måste vi jobba bort snabbt. 

Joe Veleno utökade till 3-1 i mitten av den tredje perioden och Emil Sylvegård punkterade tillställningen med två minuter kvar med skott i tom kasse. Malmö tog därmed sin tredje raka seger och är hittills obesegrat under 2021.