Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sylwander: "Det är pinsamt"

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Dundertorsk och nollade på hemmaplan. 

Rögle föll blytungt mot Linköping och är ny tabelljumbo. 

– Det är pinsamt, säger Daniel Sylwander. 

Efter tre raka segrar och en förlust med hedern i behåll mot HV 71 senast åkte Rögle på dundertorsk mot Linköping på hemmaplan. 

Siffrorna rann iväg fullständigt och till slut blev det 6-0 till gästerna. 

– Det är pinsamt. Sättet som vi förlorar med 6-0 hemma, sättet mot fansen som vill se bra hockey som vi inte kan bjuda upp till. Det är enkla mål som inte kommer om vi gör arbetet fullt ut, kritiserar Daniel Sylwander. 

– Kanske kan det bli tändvätska inför matchen på torsdag när vi möts igen. Vi får sätta oss ner och se vad vi kan förbättra och komma ut som ett helt nytt lag på torsdag.  

Sylwander: "Det får inte lov att hända"

Samtidigt började matchen inte så illa för Rögle. 

– Vi började matchen helt okej och skapade många lägen men sedan fick de 1-0 i vårt powerplay och trycker ner oss.  Det får inte lov att hända. Men sett överlag i första är det ändå bra men vi måste vara mer deperata. 

Kan den här smällen vara en efterdyning av att ni lyft för högt och tappat ödmjukheten när ni började bygga en segersvit? 

– Jo men samtidigt är vi inte nöjda med att ligga där utan vi vill fortsätta vinna och vinna. Men då måste vi komma till arbetet varje dag och jobba stenhårt varje dag. Annars kommer vi inte vinna matcher.  

– Idag vinner vi inte många kamper och jobbar inte fullt ut. Vikan inte sätta oss ner och bli bekväma efter några vinster.

Känner du att ni ändå är längre fram nu än när ni var i botten inledningsvis? 

– Ja, det känns inte som vi har den paniken. Stämningen i laget har också varit fantastisk nu på slutet när vi har vunnit många matcher och klättrat lite i tabellen. 

Rölge möter Linköping på bortaplan på torsdag.