Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sylvegård: ”Ska bli skönt att tysta ner dem direkt”

Emil Sylvegård ser fram emot derbyt mot Rögle.
Foto: ANDREAS HILLERGREN, ANDREAS HILLERGRE / TT NYHETSBYRÅN
Emil Sylvegård under en tidigare derbymatch mot Rögle.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

MALMÖ. Ett sent baklängesmål sänkte rödhökarna mot Luleå.

Men Emil Sylvegård och resten av Malmö vill upp på segerhästen igen – gärna redan på lördag, efter hatderbyt mot Rögle. 

– Jag hörde att det sålde slut på två minuter, så det är klart att det kommer bli en rolig match, säger han.

Malmö Redhawks fick inte direkt den derbyuppladdning som de hade hoppats på.

Trots att Joakim Ryan tryckte in en kvitteringspuck mot Luleå blev det ändå förlust med uddamålet efter fulltid. Gästerna avgjorde torsdagens kamp i Malmö arena när enbart lite drygt 40 sekunder återstod på matchuret.

– Första perioden var okej, andra värdelös, tredje ... ja, där gör vi det kanske okej. Men vi släpper in ett snöpligt mål och vi blir desperata. Vi gör ett hyfsat försök, men överlag tycker jag det är vår sämsta match i år, säger Emil Sylvegård. 

– Vi är inte ödmjuka nog och vi tävlar inte på samma nivå som Luleå. Vi kan knappt slå en passning, speciellt i den andra perioden. Vi har spelat vår sjunde match, vi kan inte göra en sådan här insats så här tidigt. Okej om det händer i november...

”Alla måste stämpla in” 

Malmö Redhawks har annars fått en pigg start på årets upplaga av SHL. 

Säsongen inleddes nämligen med fyra segrar från höstens sex första matcher – däribland mot Leksand, Oskarshamn och Örebro. 

Men nu har Malmö plötsligt förlorat två hemmamatcher på raken...

– Vi behöver tävla klart och försöka vinna situationerna. Om vi ska vara ett topplag kan vi inte göra sådana här prestationer, vi får aldrig bli mätta. Vi ska bara jaga och ta nästa steg, säger Emil Sylvegård. 

– Vi behöver smälla på och visa att vi är starka. Stundtals har vi inte ett långt anfall mot Luleå, vi förlorar och skvätter puckar. Vårt signum i år har varit att vi har kunnat spela pucken och vi är ett bra lag när vi gör det. Men det gäller att vi verkligen gör det hela tiden, vi måste tävla och alla måste stämpla in.

För Emil Sylvegård och resten av Redhawks får de chans till en nästan omgående revansch. Redan på lördag är det dags för nytt SHL-möte och då är det inte vilken match som helst som står på menyn.

Malmö Redhawks reser upp till Ängelholm för att ta sig an sin ärkefiende Rögle – som närmast kommer från en 4-1-vinst mot Djurgården. 

Vill tysta Rögle: ”Jävligt sugen”

Matchen är speciell av många anledningar.

Rögle har inte spelat med någon direkt hemmapublik i SHL sedan pandemin bröt ut och det blir därför ängelholmarnas återkomst till Catena arena.

När biljetterna släpptes till hatmötet såldes samtliga platser slut på lite drygt två minuter.

Hur mycket har du saknat att spela en derbymatch inför fullsatta läktare?

– Jo, men det är väl klart jag har saknat det? På något sätt är det väl bara att passa på att njuta. Sedan får man inte komma ut övertänd heller, man måste kunna spela hockey också. Som vi inte gjorde mot Luleå.

– Det är svårt att spela hockey när man är övertänd. Det gäller att anpassa situationerna; när man ska smälla på; när man ska vara jobbig att möta; när man ska vara fysisk. Det krävs en bra kombination. 

Vad har du för tankar inför matchen?

– Det ska bli skönt att tysta ner dem direkt. Det kommer väl förmodligen vara rätt bra drag.

Du känner att du behöver kasta bensin på brasan redan?

– Vi får väl se om de (supportrarna) kommer in på matchen. Har hört att de ska börja festa redan tidigt på dagen, så återstår att se om de har förmågan att hantera det, säger Emil Sylvegård.

Lördagens derby mellan Rögle BK och Malmö Redhawks har nedsläpp klockan 18.00 i Catena rena. 

TV: SE FLER SPORTNYHETER