Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sylvegård matchhjälte – efter stor dramatik

Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

MALMÖ. Succéformen lever vidare.

Malmö Redhawks pressades visserligen hårt i slutperioden – men lyckades hemmabesegra Luleå med 5-3.

– Det är väldigt bra krigat av oss, konstaterade Carl Persson efter segern. 

Ett av lagen hade vunnit fyra raka matcher. 

Det andra kom till spel med fyra raka förluster.

Det var minst sagt skilda världar på isen när slutspelsjagande Malmö Redhawks tog emot det formsvaga topplaget Luleå hemma i Skåne.

Och visst var det Malmö som började bäst. Redhawks tog ledningen efter drygt elva minuter när Carl Persson vann puck bakom bortamålet och serverade Jan-Mikael Järvinen med en passning.

– Två assist i går och en i dag. Det är lite turligt i dag, men när man inte gör så mycket mål får man väl assistera i stället, sa Carl Persson.

Fullträffen var Jan-Mikael Järvinens sjätte den här säsongen.

”De är effektiva” 

Formstarka Malmö fortsatte spela bra under mittperioden och fick god utdelning på sina målchanser. Skåningarna avlossade åtta avslut under den andra perioden – tre av dem gick i mål. 

Jesper Jensen Aabo var först ut när han bombade in en puck bakom Jesper Wallstedt. Christoffer Forsberg utökade ledningen, innan formstarka Adam Johnson gjorde 4-1 i powerplay.

Däremellan lyckades Filip Hållander göra mål för Luleå – men den fullträffen var där och då av ganska liten betydelse. 

– Vi gör en okej förstaperiod där ett misstag gör att Malmö får ett mål. Sedan är starten på andra inte bra och vi har ett dåligt passningsspel. Det är några taktiska misstag som gör att Malmö drar ifrån, summerade Luleås assisterande tränare Henrik Stridh.

– Jag tar inget ifrån Malmö, de jobbar hårt för sina mål och är säkert värda dem. Men vi tycker de är för enkla och vi ska inte släppa till så enkla mål. 

Reducerade flera gånger

Med kniven mot strupen gjorde norrbottningarna nästan på en gång ett viktigt reduceringsmål, som innebar 4-2 på resultattavlan. Daniel Sondell sköt från blålinjen och framför Lars Volden stod Petter Emanuelsson, som styrde in pucken i mål. 

Sex minuter senare var det dags för nästa fullträff, när Luleå fick powerplay och Nils Lundkvist satte sitt tolfte mål för säsongen. 

Ett fullständigt pånyttfött Luleå jagade en kvittering och pumpade på med farliga avslut på löpande band mot en storspelande Lars Volden.

Men Malmös reservmålvakt har lyckats vinna samtliga matcher han spelat sedan årsskiftet – och den trenden tänkte han knappast låta ta slut. Malmö stod emot Luleås kraftiga anstormning, och med en dryg minut kvar på matchen gjorde Emil Sylvegård 5-3 i tom kasse.

– Vi har en tendens att sluta spela i tredjeperioderna. Men denna gång löste vi det och vi hittade ett sätt att vinna, sa Carl Persson.

Hinner man som spelare bli nervös när motståndaren gör mål och kommer ut så hårt?

– Jo, i dag blev det ändå lite eftersom det kom två snabba mål av Luleå. Men det gäller att samla ihop gänget, ta det byte för byte och få lite lugn i laget.