Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sylvegård lånas ut till allsvensk klubb

Malmö Redhawks talangfulle forward Marcus Sylvegård lånas ut till Oskarshamn.
Foto: PETER SKAUGVOLD / BILDBYRÅN
Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN

Malmö Redhawks talangfulle forward Marcus Sylvegård, 18, lånas ut till allsvenska Oskarshamn.

– Det är absolut en topptalang i Sverige, säger sportchefen Per Kenttä.

IK Oskarshamn har varit på jakt efter en forward inför den stundande säsongen i Hockeyallsvenskan.

Nu har man gjort klart med ett lån av Malmö Redhawks U-landslagsforward Marcus Sylvegård.

– Vi har sökt efter en forward och är nöjda med den här lösningen tills vidare. Marcus är en offensivt skicklig forward, rightare, som krigar hårt över hela isen. Han är stark längs sargerna, har en fin blick för spelet och har kompetens för att ta de allra flesta offensiva rollerna i vårt lag, säger sportchefen Per Kenttä till Oskarshamns hemsida.

Med i bussolycka

2014 skadades Marcus Sylvegård i en bussolycka som Skånes TV-pucklag var med om och kunde inte spela ishockey på en månad.

I fjol gjorde han 28 poäng på 37 matcher i Malmö Redhawks J20-lag. Han spelade även 14 matcher i SHL och gjorde tre poäng (2+1) på tre matcher under ett kortare lån till Pantern. I våras var han med i U18-VM-trupp.

– Det är absolut en topptalang i Sverige. Han visade redan i Pantern förra säsongen att han är redo för att ta större roller i seniorhockeyn och vi tror att där finns en hel del att hämta, säger Per Kenttä.