Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sylvegård: ”Det är en enorm sorg”

Foto: PEO MÖLLER
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Det har varit en speciell vecka för Malmö Redhawks spelare.

I måndags avled den stora eldsjälen Pehr Malmström, som alltid funnits nära laget.

För Emil Sylvegård, som har Redhawks som sin moderklubb var beskedet tungt.

– Han har tagit hand om allt och alla. Det är en enorm sorg, och det kommer trigga oss ordentligt att spela för Pehr, säger Emil Sylvegård.

Äldsta spelaren i Malmö Redhawks är född 1987 i form av Oscar Alsenfelt.

Då hade Pehr Malmström varit aktiv i föreningen i sex år, och gått på matcherna långt före.

Matchen mot Djurgården under torsdagen blir således första gången någonsin som spelarna i laget gör en match utan att Pehr Malmström kommer att hålla koll på den.

Emil Sylvegård, som är född 1993, har haft med Pehr Malmström att göra under hela sin tid i klubben och blir nedstämd när han tänker på det, men ändå taggad för att prestera.

– Det bästa vi kan göra är att ta sex poäng för Pehrs skull under de matcherna vi spelar under matcherna mot Djurgården och Färjestad.

Tog med nyförvärvet på kallbad och bastu

Kan du förklara vad han gjort för er spelare?

– Han har alltid varit här, och han har alltid spridit energi och glädje. Varje gång vi har varit på väg ut på isen för att göra entré genom höken, så har han varit den sista personen som har peppat oss. Han lämnar ett snudd på obeskrivligt tomrum efter sig, säger Emil Sylvegård, som blir tagen av att prata om Pehr Malmström. Men han samlar sig, skiner upp och berättar om en händelse så sent som förra säsongen.

– När Myttynen kom hit, helt ny, då var det Pehr som tog honom till kallbadhuset för bad och bastu. Han ställde alltid upp. Vi ska utan tvekan föra hans minne vidare och vi börjar direkt mot Djurgården tänker jag.

Då blir det en jakt på säsongens första seger för Malmö Redhawks, som haft nio dagars uppehåll efter matchen mot Leksand.

– Det ska bli väldigt skönt att komma in i en bättre matchrytm. Samtidigt är det också dags att spela den hockeyn vi vill spela. Vi har varit för dåliga defensivt. Vi vill vara det laget vi varit de senaste åren och hitta en bra känsla.