Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Succévärvningen hjälte i krismötet

Höjdpunkter: Växjö-Brynäs
Ilari Melart.Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Två mål på hela förra säsongen.

Nu är Ilari Melart, 30, sensationellt uppe i fyra mål på lika många matcher.

Växjös nye backbjässe låg bakom Växjös 4-1-seger i krismötet med Brynäs.

Topptippade Växjö Lakers har inte alls levt upp till förväntningarna under hösten. Laget har radat upp svaga insatser och stod inför lördagskvällens krismöte med Brynäs på tre raka förluster.

Då kom den rejält efterlängtade trepoängaren.

Backbjässen Ilari Melart gjorde två nya mål när Växjö Lakers besegrade Brynäs med 4-1. Något som innebär att nyförvärvet från Färjestad är uppe i fyra mål på lika många matcher för klubben.

Förra säsongen gjorde han två på 40 matcher för den värmländska klubben.

Även Emil Pettersson bör nämnas då han landade på ett mål och tre assist mot Brynäs, vilket innebär att han tillsammans med Melart toppar Växjös interna skytteliga på fyra gjorda mål.

Växjö Lakers slog Brynäs med 4-1

Även Brynäs har haft det otroligt tungt under hösten, men fick ett trendbrott i och med 4-1-segern mot Oskarshamn i den förra omgången. Lördagens förlust tar hårt på spelarna.

– Otroligt tråkigt att torska igen efter att vi vann senast. Otroligt surt, säger Jacob Blomqvist till C More.

– Chansmässigt var vi med i matchen, men vi var ineffektiva. Vi gjorde ett mål och då är det svårt att vinna matcher.

Växjös Emil Pettersson är desto gladare.

– Puckarna studsade in i dag och det var ganska lätta assist jag fick. Men jag tycker att jag har jobbat mig till det. Skönt med lite islossning, säger han.

– Vi behöver vinna varje match vi kan. Vi har spelat bra, men vi har behövt jaga ikapp tidigare. Nu var det ganska skönt att inte behöva stressa i den tredje perioden, utan bara spela vårt spel.

I och med segern klättrar Växjö Lakers förbi Brynäs, som nu är under strecket. Gävlelaget har dock en match mindre spelad.