Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Succéspelaren får nytt kontrakt: ”Blev förvånad"

Leon Bristedt, Rögle.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Leon Bristedt, Rögle.Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Leon Bristedt har gjort succé i Rögle under hösten.

Nu förlänger han sitt kontrakt.

– Jag blev själv lite förvånad när jag blev erbjuden en förlängning redan men samtidigt smickrad och glad, säger Bristedt i ett pressmeddelande.

Han lämnade collegehockeyn för att i våras flytta hem till Sverige och spela för Rögle.

Under hösten har Leon Bristedt levererat rejält i SHL med sex mål och tio assist på 23 matcher.

Nu belönas han för sina insatser. Hans kontrakt sträckte sig över även nästa säsong men klubben kom ändå med ett erbjudande om att förlänga till slutet av 2020/2021.

– Det betyder att man gjort något bra. Jag känner att vi har något riktigt intressant på gång här i Rögle och vill vara en del av det, säger Bristedt i ett pressmeddelande.

Bristedt hyllas av Abbott

Enligt sportchefen Chris Abbott finns en naturlig förklaring till att klubben vill förlänga avtalet.

– Leon Bristedt är en spelare som representerar precis allt som vi vill stå för. Han tävlar varje dag, presterar på hög nivå, är talangfull och representerar klubben och laget på och utanför isen på ett föredömligt sätt, säger Chris Abbott och fortsätter:

– Leon vill vara en del av den här organisationens resa de kommande åren och vi är glada över att ha säkrat upp en viktig pusselbit för en tid framöver.