Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Succémålvakten talar ut om kontraktsbråket

Foto: BILDBYRÅN
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Trots att Christoffer Rifalk hade ett kontrakt med Oskarshamn skrev han på för Rögle.

Efter flera infekterade turer kom klubbarna överens om en övergång och nu talar målvakten ut om den kontroversiella transfern i en intervju med Barometern

– Det känns bra med Rögle sedan första kontakten, säger målvakten. 

Tidigare under våren säkrade Oskarshamn en sensationell uppflyttning till SHL. En av nycklarna bakom den enorma framgången var succémålvakten Christoffer Rifalk.

Målvakten hade en räddningsprocent på över 92 procent i Allsvenskans grundserie och han höll samma höga nivå även i kvalspelet mot AIK och Timrå. 

Rifalks framryckning gick inte obemärkt förbi och redan i mars rapporterade Kvällsposten att målvakten var överens med Rögle om en övergång. Det var innan Oskarshamn själva säkrade en uppflyttning till SHL. 

När sedan Oskarshamn besegrade Timrå och vann kvalet uppstod plötsligt ett kontraktsbråk. Enligt Oskarshamn hade Rifalk nämligen ett giltigt avtal med dem – kontraktet Rifalk skrev med Rögle upphörde i samband med att smålänningarna gick upp till SHL. 

Men Rifalk hade bestämt sig, han skulle till Ängelholm och Rögle. 

– Det var ganska många anledningar som spelade in egentligen… Men jag känner att jag inte vill gå in på allt så detaljerat. Det känns bra med Rögle sedan första kontakten och det finns en plan som jag tror på. De tror på mig, och som sagt: det är mycket som spelar in, säger Christoffer Rifalk till Barometern

Under intervjun med Barometern berättar Rifalk även att han bestämde sig för att flytta till Ängelholm så tidigt som februari. 

Dök inte upp på träning

När Oskarshamn drog i gång sin träning några dagar efter den oväntade uppflyttningen fanns inte Rifalk med på isen, trots att han fortfarande var under kontrakt med den småländska klubben. 

Enligt målvakten själv berodde det inte enbart på att att han ville flytta till Ängelholm.

En pågående flygstrejk gjorde att han hade svårt att ta sig från Kalix till Oskarshamn. 

– Vi visste att en lösning var på gång. Det kändes som att det hade varit mer märkligt… hur jag nu ska säga det här rätt… att jag var på väg bort. Då hade vi den dialogen, att vi löste det så, säger han till Barometern.  

Rögle köpte ut målvakten 

Kontraktsbråket fick en lösning i början på maj. Då valde Rögle att köpa ut Rifalk från sitt kontrakt med Oskarshamn.

Övergångssumman landade på 700 000 kronor, enligt Barometern. En förhållandevis hög summa i ishockeysammanhang, där det inte hör till vanligheterna att klubbarna betalar transfersummor. 

– På något sätt visar det att Rögle tror på mig. De var beredda att betala och det känns betryggande och jag är glad att de var villiga att gå så långt, säger Rifalk själv om sin höga övergångssumma. 

Det första mötet mellan Rögle och Oskarshamn äger rum i Ängelholm den 19 september. Därefter dröjer det fram till den 7 mars innan lagen möts i Oskarshamn.