Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
 Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Succélånets mål: Stanna kvar i Malmö

Publicerad

Han ratades av Malmö som junior – nu är Axel Wemmenborn, 25 år, tillbaka i klubben.

Detta tack vare ett både rosat och risat samarbete mellan Malmö Redhawks och Pantern.

– Mitt mål är givetvis att bli kvar i Malmö säsongen ut, säger han. 

För första gången har Malmö Redhawks och allsvenska Pantern bytt spelare med varandra rakt av. Under den här veckan kommer Malmös lovande center Lukas Haudum att spela med Pantern och Axel Wemmenborn får på nytt chansen i SHL. 

Den 25-åriga centern var inlånad till ett skadedrabbat Redhawks under två matcher i oktober och tackade direkt för förtroendet genom att göra sitt första SHL-mål i karriären. 

– Klart det var roligt att göra mål, säger han. 

– Jag fick chansen att komma tillbaka och nu vet jag lite mer om vad som väntar. Jag ska försöka spela så bra som möjligt så att jag får fortsätta. 

Lever mycket på sin skridskoåkning 

Hur skulle du beskriva dig som spelare? 

– Jag är skridskostark med ett bra skott. Jag lever mycket på min skridskoåkning och att jag försöker göra medspelare bättre. Sedan tar jag stort ansvar. 

Axel Wemmenborn är fostrad i Kristianstad men kom till Malmö redan som 15-åring. Det blev dock bara tre säsonger i Malmö och i stället för plats i A-laget bar hockeyresan vidare till Rögle, Halmstad, Des Moines Buccaneers, Helsingborg för att sedan landa hos Pantern.   

– Det är klart det är speciellt att spela i Malmö. Det är klubben jag växt upp med, konstaterar han. 

Vad har du för mål nu? 

– Jag tar match för match men mitt mål är givetvis att spela till mig en plats i Malmö och få stanna säsongen ut. Bli en SHL-spelare.

Det nära samarbetet mellan Malmö och Pantern har fått utstå både ris och ros – hur ser du på det? 

– Det negativa får stå för dem som tycker det. Jag tycker det är ett jättebra sätt och det gynnar båda klubbarna och spelarna. Och det har gynnat mig. 

Relaterade ämnen
Elisabeth Lindbäck
Elisabeth Lindbäck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag