Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Enormt slagsmål – efter slutsignal

Ett bråk utbröt efter slutsignalen.
Foto: C More
Fler spelare anslöt till slagsmålet från bänken.
Foto: C More

Växjö bortaslog Rögle med 2-1.

Efter slutsignalen bröt ett stort slagsmål ut utanför Växjös mål.

– Det är scener vi sällan ser i SHL, säger kommentatorn Björn Geijer i C More.

Rögle hade två raka segrar i SHL när Växjö kom på besök - och skåningarna fick en drömstart. Poängmaskinen Kodie Curran slog till i powerplay efter bara sju minuters spel och dunkade in 1-0.

Men Växjö vände direkt. Martin Lundberg kvitterade bara två minuter senare och tätt därpå satte Brendan Shinnimin 2-1 som blev matchavgörande.

Rögle satte tryck i slutskedet för att få till en kvittering och spelade sista halvminuten sex mot fyra. Trots det lyckades laget inte få hål på en storspelande Viktor Fasth.

Efter slutsignalen blev det rejält grinigt framför Växjös bur när samtliga spelare på isen startade ett vilt slagsmål som snabbt urartade.

– Det här är scener vi sällan ser i SHL. Det kommer bli konsekvenser av detta, säger CMores kommentator Björn Geijer.

Brithén: ”Saker som inte hör hemma i vår sport”

Flera spelare från avbytarbåsen anslöt till slagsmålet som till slut innehöll tiotalet spelare från vardera lagen. Efter matchen var Rögles Ted Brithén tydligt irriterad.

– Jag vet inte vad det egentligen gjorde så att det blev grinigt, vi blir väl frustrerade att vi inte får in puckarna och så får vi några beslut som… Det hör inte till vår sport, säger han.

Hur menar du?

– Divings… Jag tycker att det har varit så i två matcher nu, jag vill inte att tendenserna går åt det hållet inom hockeyn. Det står jag för. Sen när det blir en tackling på Leon (Bristedt) som kanske är schyst och där han kanske inte skyddar sig som han ska… Lite såna grejer gör att det blir känslor där ute.

Mitt i händelsernas centrum stod Viktor Fasth som först blev matchhjälte för Växjö och sedan stod mitt i storslagsmålet.

– Det blir lite gruff där. Jag ser att Martin Lundberg hamnar mittemellan allihop, jag försöker bara att få tag i någon som är nära. Sen blir det kalabalik. Det var spännande att hamna mitt i smeten, det är inget man är van vid. Det handlar om att vi ska ställa upp för varandra, säger målvakten.

Rögle får fira jul som sexa i tabellen, Växjö är tia.