Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Rögle-stjärnan jagas av klubbar utomlands

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

Daniel Zaar gör succé i sin återkomst till Rögle.

Men det finns ett problem.

Han har fortfarande kontrakt med ryska klubben Torpedo Nizhny Novgorod nästa säsong, och kommer av allt att döma inte åka tillbaka.

Om han blir kvar i Rögle då? Inte säkert. Enligt uppgifter till SportExpressen är Zaar stekhet på marknaden i Schweiz.

50 poäng på 52 matcher förra säsongen, tog Daniel Zaar till KHL. Han skrev tvåårskontrakt med Torpedo och för bara två veckor sedan var det inget snack om att Zaar skulle återvända och spela år två på kontraktet i Ryssland.

Nu har läget i omvärlden förändrats, och spelarna som sitter med avtal i KHL kommer förmodligen inte ens att åka tillbaka.

Daniel Zaar är en sådan spelare.

Nu sitter han på ett låneavtal med Rögle under denna säsongen, men till nästa säsong är det ett blankt papper om man löser Rysslandskontraktet som än så länge gäller.

Daniel Zaar jagas i Schweiz

Rögle vill givetvis försöka hitta en lösning, men det kommer bli ordentlig konkurrens.

Zaars framfart har givetvis noterats av lagen i Schweiz, som kommer sitta i ett bra läge om de bästa spelarna som väljer att spela sin hockey i Europa.

Flera Schweiziska klubbar noterar vad Zaar uträttat, då han kommit tillbaka och snittat över en poäng per match, och dessutom var han direkt avgörande när Rögle tog CHL-titeln under förra veckan.

Hör mer om Daniel Zaar och övriga KHL-svenskar, samt mycket mer i veckans avsnitt av Sanny & Svensson.

https://embed.radioplay.io?id=113283&country_iso=se