Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Storförlust senast – så ska Växjö resa sig

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

ÄNGELHOLM. Växjö var helt under isen i tredje finalen och Rögle kunde därmed reducera matchserien efter en storseger med 5-1.

– Det är bara glömma det, säger Växjös ende målskytt Marcus Sylvegård.

Nu väntar match fyra under lördagen, med start 15:15.

I de två inledande matcherna kom Rögle ut starkast, men Växjö lyckades trötta ut sina motståndare och ta båda segrarna.

Men i Ängelholm blev det annorlunda.

Växjö spelade mer kontrollerat i inledning, trots en sämre offensiv framfart – men försvann sedan helt.

– Vi började matchen där vi ville, vi visste att de skulle komma ut starkt och vi var beredda på det, säger Marcus Sylvegård.

Sedan kom 1-0. Och 2-0. Båda på individuella misstag som Rögle tog vara på.

– Man försöker att bara ta byte för byte och släppa det som hänt, det är klart det är frustrerande när de får skitmål, om man kan säga så. Samtidigt om man gör bra saker över tid så kommer skitmålen också... vi försökte att bara släppa det men tyvärr gick det inte hela vägen i dag.

Pushen kom – försent: ”Inget att förlora”

Ja, när Växjö skulle jaga ikapp underläget i mittperioden – sköt de sex (!) skott på mål. Och det var inget som hotade speciellt.

– Andra perioden skapar vi väl ingenting överhuvudtaget, säger Erik Josefsson.

Växjö tog samtidigt fyra (!) utvisningar under andra perioden och Rögle tog vara på ett.

– Det blir jobbigt, det blir det, speciellt när det är bortaplan och de går så hårt, då blir det svårt att komma in i matchen. Jag tycker inte att vi kommer upp i den nivån vi ska, säger Marcus Sylvegård.

Men Sam Hallam var snabb att berömma hans tredjekedja bestående av Pontus Holmberg, Marcus Sylvegård och Fredrik Karlström efter deras framfart i tredje perioden.

Där de även lyckades reducera.

– Sam sa väl till oss att vi skulle ut och köra så vi tog lite snack internt, nu kör vi... Vi har inget att förlora och jag tycker att vi gör en extremt bra tredje period.

Är det skillnad att spela på bortaplan gällande det taktiska, som att ha sista bytet?

– Det är klart att det är lite skillnad, det är det. Men samtidigt är det inte så mycket fans, det trycket som hade varit... så jag vet inte om det är så stort.

Vad behöver ni prata om inför dagens match?

– Det är bara glömma mitten på första och andra, sen är det bara att ta med det positiva från tredje. Vår lilla push i tredje är det som är bra, avslutar han.


Allt handlade om Rögles stjärntäta förstakedja under torsdagskvällen