Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Storbråk efter signalen: ”Det är inte innebandy”

Det blev irriterat efter första perioden. Foto: C More
Ilari Melart.Foto: C More

Växjö Lakers slog Färjestad med 3-2 och tog hem sin tredje raka seger.

Under matchen uppstod ett jättebråk.

– Roligt. Det är inte innebandy vi spelar, säger Ilari Melart.

Ilari Melart gav Växjö Lakers ledningen redan efter 38 sekunders spela i Vida arena. Men innan den första perioden var till ända skulle gästande Färjestad få in en sen kvittering genom Jesper Olofsson. 

Direkt efter signalen uppstod ett storbråk ute på isen.

Ett tjugotal spelare brakade samman och domarna gjorde sitt bästa för att skingra de minst sagt irriterade spelarna. 

I pausen intervjuades hemmalagets Ilari Melart, som spelade i Färjestad så sent som förra säsongen.

Där fick han frågan: Hur kunde det bli så här?

– Ja, det är lördagskväll i Växjö, säger han och ler.

Melart efter storbråket: ”Inte innebandy”

Han fortsätter:

– Det är roligt. Det är inte innebandy vi spelar.

Efter matchen var han nöjd:

– En fin känsla. Jag tror att det var någon turnover, jag fick pucken och det var inte så mycket att tänka på – bara skjuta. Jag tror att det var kanske lite mer adrenalin i början än vad det brukar vara i en vanlig match så jag hade en tanke innan matchen började ”fan jag ska köra” och jag tror att det gick bra i början.

Efter en mållös mittenperiod gav Erik Josefsson hemmalaget åter ledningen efter en rejäl bjudning från Färjestads Jonathon Blum:

– Det stod i gårdagens tidning att han skulle slå den så det var skönt att kunna läsa den och sätta dit den, säger Josefsson efter matchen.

Det blev diskussioner när Brendan Shinnimin hölls fast av Johan Ryno då han stormade mot mål, men lyckades på något sätt ändå få in pucken ändå förbi Markus Svensson.

Domarna var fast beslutna på att inte kolla det igen, men situationsrummet kallade domarna till sekretariatet. Men Ryno klarade sig undan utan utvisning, något som gjorde Växjö-bänken rejält irriterad.

Efter matchen var det en lugn Sam Hallam som svarade på matchen och berömde Brendan Shinnimin, som var inblandad i mycket:

– Jag talar för oss att det är väldigt mycket situationer ute på isen som är väldigt märkliga och från min synvinkel åt båda håll. Jag tycker att Brendan Shinnimin är en fantastiskt bra hockeyspelare i dag som håller väldigt bra fokus.

Minuterna senare kvitterade samme Johan Ryno till 2-2 och matchen gick till förlängning.

Där fick gästerna chansen att ta hem två poäng efter att Emil Pettersson rivit ner Albert Johansson. Michael Lindqvist tog hand om straffen, men backhandförsöket misslyckades.

I stället kunde Miika Koivisto avgöra i sin hemmadebut. Växjö vann med 3-2 och tog sin tredje raka seger i SHL.

Matchhjälten: ”Tomt kändes det”

Växjös nyförvärv Miika Koivisto var nöjd över att ha gjort sitt första mål för sin nya klubb, men hade en annorlunda känsla:

– Tomt kändes det, så blir det alltid när man inser att matchen att över.