Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnvärvningen om petningen i Redhawks

Höjdpunkter: Malmö-HV71
Nicolai Meyer.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Tränaren Peter AnderssonFoto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Nicolai Meyer mot HV 71.Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN

MALMÖ. Poängkungen från Hockeyallsvenskan förra säsongen, Nicolai Meyer, har inte haft någon sprakande start i Malmö Redhawks.

Bara en poäng efter de nio första matcherna, och ett par matcher utanför laget.

Mot HV 71 gjorde han sin bästa match för säsongen. Nu berättar han om hur han ser på sin första tid i klubben.

– Jag vill göra rätt för mig och inte bara vara den som gör poäng. Jag vill bidra med hårt jobb också, säger Meyer.

Det är just spelet utan puck som gjort att Meyer hamnat utanför laget.

Vid en intervju tidigare i höstas så påpekade tränaren Peter Andersson att ishockey handlar om mer än bara spela med puck.

Under en tid har dansken Meyer nu fått vara utanför laget, och tränat på.

– Jag börjar känna igen mig själv. Det är en process och jag köper att jag hamnade utanför. Vi är 14 bra forwards och det var min tur. Det är bara att jobba hårdare och visa att jag ska spela, säger Meyer.

Nicolai Meyer om den tuffa starten

Nu har han fått jobba på de bitarna under nästan två månader. Först fick han spela i matchen mot Djurgården i lördags och mot HV 71 blev det betydligt mer speltid och belöning i form av att spela med vassa lagkamrater i Frederik Storm och Jesper Jensen. Två landsmän som han känner väl.

– Det var absolut min bästa insats. Jag kommer in i spelet bra och det börjar släppa. För mig känns det väldigt viktigt att jag göra rätt för mig här, och inte bara är den offensiva spelaren som bara gör poäng. Det känns bättre och bättre.

Stundtals har du ändå sett lite frustrerad ut.

– Det har inte varit så frustrerande faktiskt. Jag vet att det kommer om jag gör rätt för mig. Det är ändå en ganska stor skillnad på att spela i allsvenskan, och att spela i SHL. Sedan är det aldrig roligt att hamna utanför. 

Hur har det varit att lära sig spelsystemet?

– Det har tagit tid, men det kommer mer och mer. Det är ett annorlunda spelsystem, men när det kommer mer och mer, så tror jag offensiven kommer bättre också.

Assist för Meyer mot HV 71

Mot HV 71 blev det en passningspoäng för Meyer, när man hämtade upp 0-3 till 3-3.

Insatsen var kanske en av säsongens bästa offensivt. För Nicolai Meyer var det definitivt säsongens bästa insats.

– Vi har en bra kemi i kedjan. Redan på träningen hittade vi varandra bra. Men det kan hela tiden bli bättre. Vi pratar mycket och det handlar om att komma med hög fart och ha en bra timing, säger Meyer.