Ville Kolppanen missade torsdagens träning och riskerar även att missa lördagens premiärderby. Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN
Ville Kolppanen missade torsdagens träning och riskerar även att missa lördagens premiärderby. Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN

Stjärnmålvakten riskerar att missa SHL-premiären

Publicerad

Rögles stjärnvärvning Ville Kolppanen har blivit sjuk och riskerar att missa premiärmatchen mot Malmö Redhawks på lördag.

– Vi är inte hundra på hur det blir, säger Rögle-tränaren Anders Eldebrink till Helsingborgs Dagblad.

Målvakten har blivit sjuk och missade torsdagens Rögleträning. Istället plockades J20-målvakten Joel Svensson, 18, upp i A-laget.

– Vi är inte hundra på hur det blir med Kolppanen, vi får se i morgon (fredag). Oavsett vilket har vi stort förtroende för Emil (Kruse), han har varit bra hittills, säger Röglecoachen Anders Eldebrink.

"Vi ska vinna mot Malmö ändå"

Samtidigt står det klart att Kevin Gagné är tillbaka på isen igen och att fotskadade Mathias From är ensam forward som saknas i Ängelholmslaget för närvarande. Edwin Hedberg avstod torsdagens träning, men allt talar för att han är i speldugligt skick till lördagens Skånederby.

– Vi har haft lite folk borta nu i början, men killarna kommer igen och det är inga långvariga skador på fler än From som blir borta ett par veckor. Vi har bra spelare och ska vinna matchen mot Malmö ändå, säger Eldebrink.

– Det är viktigt att vi spelar med mycket känslor, men att vi har kontroll på dem och tar rätt beslut. Ska vi vinna gäller det att spela med låg risk och hålla sig ifrån utvisningsbåset.

På backsidan är Alen Bibic sjuk och Cade Fairchild som är på väg tillbaka från skada osäkra kort inför premiären.

Relaterade ämnen
Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag