Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stjärnforwarden på väg att lämna Rögle

Blir det NHL för Röglestjärnan?
Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN
Leon Bristedt kan vara förlorad för Rögle
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

För två säsonger sedan var Leon Bristedt på väg att lämna Rögle för ett NHL-äventyr, men valde att stanna och nobbade intresseförfrågningar.

Två år senare går kontraktet ut, och enligt uppgifter till SportExpressen visar flera klubbar konkret intresse för 26-åringen som hittat tillbaka till formen för två säsonger sedan.

Det avslöjas i veckans avsnitt av Sanny & Svensson.

Sommaren 2019 hade Leon Bristedt gjort sitt livs säsong.

36 poäng på 40 matcher under sin andra SHL-säsong med Rögle. Då var han 24 år och kunde skrivit på för båda NHL-klubbar och mer penningstinna lag i Europa.

Han valde den trygga vägen mot en fortsatt utveckling och skriv på för Rögle, som hjälpt honom enormt i utvecklingen under två säsonger tidigare.

NHL-intresset nobbades. 

Tanken var att Bristedt skulle göra flytten sommaren som gick istället. Men en segdragen rehabilitering efter sjukdom gjorde att Bristedt inte var lika tongivande förra säsongen och intresset var därmed svalare.

Annat har det varit denna säsongen. Leon Bristedt har gjort 24 poäng på 23 matcher och leder återigen Rögles offensiv. Formen är tillbaka och nu pekar precis allt på att flytten som kunde skett för två år sedan, men skulle ske i somras, istället kommer att ske den kommande sommaren.

Flera källor skvallrar om ett stort intresse för Röglestjärnan. 

NHL, Schweiz och Ryssland är vad det talas om. Rögle har i stort sett redan räknat bort Bristedt efter fyra säsonger, och nu ska han skörda sin fina utveckling. Det mesta pekar på att han får ett NHL-kontrakt.

Hör mer om detta och mycket annat i veckans avsnitt av Sanny & Svensson.

https://embed.radioplay.io?id=101665&country_iso=se"