Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnbacken kan vända hem till SHL

Patrik Hersley.Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Patrik Hersley.Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Patrik Hersley kommer allt närmare en flytt hem till Malmö Redhawks.

Kanske redan till nästa säsong.

– Vi kan inte betala hans marknadsvärde, men vill han hem, så får det bli efter de förutsättningarna som vi klarar av, säger sportchefen Patrik Sylvegård till Sydsvenskan.

Han har spelat både VM och OS, är ”bara” 32 år gammal och levererar fortfarande på hög nivå i KHL.

Patrik Hersley skulle fortfarande kunna tjäna betydligt mer pengar på andra ställen i Europa men nu öppnar han ändå för att återvända hem till Malmö och skriva på för Malmö Redhawks.

– Hersley har öppnat lite grann för att han vill diskutera, sedan är det väl klart att det finns ett intresse både från honom och från oss, säger Redhawks sportchef Patrik Sylvegård till Sydsvenskan.

Patrik Hersley fostrades i Malmö Redhawks. I Sverige har han även spelat för Pantern, Leksand och Sundsvall. De senaste fem säsongerna har han spelat i KHL.

Redhawks vill ha Peter Schneider

Backen Hersley är långt den enda spelare som finns i Sylvegårds tankar gällande värvningar.

Även Peter Schneider är aktuell. Kvällsposten har tidigare avslöjat Redhawks intresse för Vienna Capitals 27-åriga poängkung.

Det bekräftas nu av Sylvegård.

– Schneider var bra i VM senast. Han vill till oss, eller i alla fall till Sverige, för att prova vingarna. Vi har träffat honom, det är en jättebra kille som pratar fyra språk. Han finns med på vår radar, säger sportchefen till Sydsvenskan.

 

LÄS MER: Så spelas SM-slutspelet i hockey 

LÄS MER: Kvalet till SHL – allt du behöver veta.