Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svaret på sågningen från Niklas Wikegård

Juhamatti Aaltonen.
Foto: ANDERS BJURÖ / BILDBYRÅN
Niklas Wikegård.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Rögle vann med 8-7 mot Malmö Redhawks men lagets stjärna Juhamatti Aaltonen tvingades ändå utstå stenhård kritik från C More-experten Niklas Wikegård.

Nu svarar Aaltonen – genom att såga sig själv.

– Jag försöker att jobba så hårt jag kan för laget, men de har rätt i att jag måste vara bättre, säger han till HD.se.

– Jag skulle skämma ögonen ur mig om jag var tränare och spelade honom. Orden kom från C More:s expert Niklas Wikegård under det senaste Skånederbyt och riktades mot Rögles stjärna Juhamatti Aaltonen.

Wikegård var kritisk till Aaltonens inställning.

– Om vi tittar på en kille som Juhamatti Aaltonen, som är en stjärnspelare helt enkelt, han är inte med någonstans på isen, Rögle har inte råd att ha en sån här spelare. Han åker omkring, markerar närvaro glider litegrann, tar en dålig utvisning enbart för att han slutar åka skridskor. Han gör inte det här jobbet som ska göras, och skickar väldigt dåliga signaler, fortsatte experten.

Aaltonen självkritisk

Aaltonen själv vägrade att ge några kommentarer efter 8-7-segern mot Malmö Redhawks men nu ger han sin syn på kritiken.

Han håller med Niklas Wikegård.

– Du måste vara hundraprocentig varje gång du går ut på isen – är du inte det kommer det att se dåligt ut. Jag håller helt med om att jag inte var särskilt bra mot Malmö. Hockeyn handlar så mycket om att åka skridskor och det är jag bra på. Men jag måste använda min energi åt båda hållen på isen, säger Aaltonen till HD.se där han också summerar hela sin säsongsstart:

– Jag kan bättre och har varit riktigt dålig i defensiven. Offensivt skapar jag chanser, precis som kedjan gör. Men individuellt och som kedja måste vi vara bättre bakåt och jobba hårdare. Det är väldigt intensiva matcher, stannar du upp och börjar tänka för mycket är du borta ur matchen. Man behöver vara aktiv hela tiden.

Rögle möter Djurgården

De två poängen mot Malmö Redhawks är Rögles enda den här säsongen. Efter fyra spelade matcher ligger laget sist i SHL men på torsdagskvällen finns chans att klättra i tabellen. Då kommer Djurgården på besök till Lindab arena i Ängelholm.