Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stjärnan: ”Då vet vi att vi är ett bra lag”

Lance Bouma gjorde sitt första mål sedan derbyt mot Rögle när det blev 2-1-torsk mot Brynäs.
Foto: ANDERS BJURÖ/TT / TT NYHETSBYRÅN

MALMÖ. Mot Brynäs blev han målskytt för första gången sedan derbyt mot Rögle i början på oktober.

Nästa motståndare?

Rögle, så klart.

– Vi behöver bli bättre på att städa upp i egen zon. Gör vi det så vet vi att vi är ett bra lag, säger Lance Bouma. 

Lance Bouma och resten av Malmö Redhawks stod egentligen för en pigg matchinledning mot Brynäs och hade viss kontroll på lördagens match.

Men bara i den första perioden.

Sedan stod Brynäs för något av en scenförändring, kvitterade i sista akten och vann efter förlängning

– Vi var bra under dela av matchen. Vår första period var bra och den andra var okej. Sedan spelade vi inte så bra som vi kan hela vägen till slutet och det var en besvikelse, säger Lance Bouma. 

Varför blir det så, kan du peka på något? 

– Jag vet inte riktigt. Jag känner att några gånger i den andra perioden blir vi tillbakatryckta när vi inte gör bra byten och även om Brynäs inte gjorde några mål under sina långa anfall så är det något som gör att vi tappar lite momentum.

”Det var nog ett tag sedan ...”

– När man bara jagar pucken blir man tröttare. Så vi måste göra ett bättre jobb när det kommer till att jaga pucken och när vi väl får ner pucken i offensiv zon måste vi bli bättre på att själva vinna andrapuckarna. Då kan vi också få till längre anfall.

I samband med lördagens batalj stod Brynäs för kanske hela säsongens längsta anfall när de parkerade i Malmözonen under lite drygt tre minuter. 

Efter mycket om och men lyckades hemmalaget till sist skicka ner pucken till en icing – ett agerande som nästan möttes av rena måljublet från läktarplats.

När var du senast ute på isen i tre minuter på raken, utan någon paus?

– Ja, det var nog ett tag sedan. Det var riktigt tufft och inte direkt ett bra byte av oss. Nu fick Brynäs ingen utdelning, men vi måste ändå göra ett bättre jobb och städa bort den sortens långa byten. Men vi höll ändå ihop bra och gav inte bort så många chanser.

– Samtidigt vill vi aldrig åka ut för ett byte som det, konstaterar Bouma. 

”Det var skönt att göra mål ”

Åtta minuter in på lördagens tillställning i Malmö arena blev Lance Bouma själv målskytt, efter att han frispelats av kedjekamraten Fredrik Händemark och lyckats överlista Brynäsmålvakten Veini Vehviläinen. 

Målet var Boumas första sedan Skånederby mot Rögle BK den nionde oktober.

– Ja, det var skönt att göra mål eftersom det var ett tag sedan sist. Det känns alltid skönt att bidra till laget, så nu är det väl bara att fortsätta på samma sätt?

Nu blev det en poäng mot Brynäs så ni behöver inte studsa tillbaka helt och hållet, men hur ska ni se till att det går ännu bättre nästa match?

– Ja, vi behöver framför allt bli bättre i egen zon och vi behöver vinna fler puckar. Det är det största – vi behöver städa upp i egen zon och få ut puckarna snabbt. Då vet vi att vi är ett bra lag. 

– Så om vi bara gör det kommer det gå bra för oss. 

Malmö Redhawks får några dagar ledigt och spelar igen den 25 november, när det vankas stekhett hemmaderby mot ärkerivalen Rögle.

Den matchen har nedsläpp klockan 19.00. 

TV: SE FLER SPORTNYHETER


Följ med till Edsbyn – bandyns stolthet