Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Skadade sig under träning: ”En olycklig situation”

Hör förbundskaptenens brandtal
Marcus Sylvegård missar de kommande matcherna med Redhawks på grund av skada.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Marcus Sylvegård skadade sig under en träning tidigare i veckan.

Nu står det klart att forwardsstjärnan blir borta från spel i tre till fyra veckor, skriver Malmö Redhawks på Twitter.

– Det blev en kollision som inte gick så bra, säger Sylvegård. 

Marcus Sylvegård flyttade hem till Malmö efter den gångna guldsäsongen med Växjö Lakers. Han inledde hösten i kedja ihop med de båda stjärnvärvningarna Lance Bouma och Carl Söderberg och står noterad för elva gång (5+6) på tio SHL-matcher.

När Redhaks straffbesegrade Skellefteå i lördags blev Marcus Sylvegård stor matchhjälte med sitt första hattrick i SHL.

Men nu tvingas alltså den 22-årige forwardstalangen till en ofrivillig vila. Malmö Redhawks skriver på Twitter att Sylvegård skadade sig på träningen tidigare i veckan och att han därför är borta från spel i tre till fyra veckor.

– Det var en olycklig situation på träningen. Det är bara att fokusera på rehab nu. Det är sådant som händer, säger Marcus Sylvegård. 

Vad hände?

– Det blev en kollision som inte gick så bra, men det hade kunnat gå så mycket värre. Jag befarade att hela säsongen kunde vara körd när de första tankarna kom efter smällen och när jag nu har fått prognos på tre-fyra veckor så tar jag det alla dagar i veckan.

Kan det gå fortare?

– Kan, kan det väl. Men säsongen är lång så jag kommer inte att stressa. Jag siktar på att vara tillbaka efter uppehållet.

Redan på torsdag åker rödhökarna till Gävle för bortamatch mot Brynäs. Därefter väntar dubbla hemmamöten, först mot Frölunda (23 oktober) och sedan mot Skellefteå (26 oktober). 

https://twitter.com/Malmo_Redhawks/status/1450734271782588419

TV: SE FLER SPORTNYHETER