Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rahimi straffas för smällen – stängs av

Daniel Rahimi.
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Einar Emanuelsson.
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Daniel Rahimi stängs av i fem matcher för tacklingen på Luleås Einar Emanuelsson.

Växjö-spelaren fick sin dom på fredagseftermiddagen.

Växjö ledde hemmamötet mot Luleå med 3–1 – då kom Luleås bragdvändning. 

Kort in på den tredje perioden skulle Luleåspelaren Einar Emanuelsson ta emot pucken i egen zon, men den studsade förbi. Samtidigt kom Växjöbacken Daniel Rahimi i full fart för att tackla och träffade Emanuelsson med axeln upp huvudet. Luleå vann senare matchen med 5-3. 

Luleåspelaren segnade ner på isen och fick sedan lämna matchen med befarad hjärnskakning. Daniel Rahimi fick fem minuters utvisning och matchstraff.

Rahimi riskerar straff

– Rahimi går bara på kropp, Emanuelsson sträcker sig fram och blir lite låg. Man kan alltid fråga sig om det är mer kraft än det behöver, men jag tycker inte det är en jätteful tackling. Han har armen efter sidan, men det går fort i hockey, säger Niklas Wikegård i C More.

Tacklingen anmäldes till disciplinnämnden. Och domen blev fem matchers avstängning. Han får dessutom 48 300 kronor i böter.

Disciplinnämnden skriver i sitt beslut att "förseelsen innebär typiskt sätt stor skaderisk och skada uppstår". Man påpekar även att det är "fråga om återfall".

"Rahimi valde inte att spela på pucken utan tacklade motspelaren, en tackling som först träffade i huvudet och därefter kroppen. Emanuelsson utgick ur matchen och spelade inte mer", skriver det så kallade Situationsrummet på SHL:s hemsida.