Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅNFoto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN
 Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN
Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅNFoto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN
 Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

Stannar i SHL-klubben: ”Skäl som vägde tungt”

Publicerad

Ville Kolppanen återvänder till Rögle.

Den populäre finske målvakten har skrivit på ett nytt ettårskontrakt.

– Det fanns tre skäl som vägde tungt för att återvända: att få fortsätta jobba med målvaktstränare Magnus, att vi kan vinna varje match och så fansen, säger Kolppanen.

Ville Kolppanen värvades till Rögle i fjol som tänkt förstamålvakt efter tre säsonger i ryska KHL-laget Neftekhimik Nizhnekamsk.

Men den 25-årige finnen fick en tuff start på tiden i Ängelholm med en skada kort före seriepremiären och missade hela höstsäsongen.

Först efter jul var Kolppanen tillbaka i spel och under våren imponerade han i flera matcher när Rögle säkrade nytt SHL-kontrakt. Totalt blev det tolv matcher i Röglemålet och 90,8 i räddningsprocent.

– Jag är glad att jag kunde komma tillbaka och spela hockey igen på en hög nivå. Jag trivdes enormt bra i klubben och staden och känner att vi har något bra på gång, säger Ville Kolppanen.

Nytt ettårskontrakt: ”Tre skäl”

Efter säsongen gick kontraktet med Rögle ut men nu står det klart att det blir en återkomst för målvakten som snabbt blev populär bland Röglefansen.

Rögle meddelar under torsdagen att Ville Kolppanen har skrivit på ett nytt ettårskontrakt med klubben.

– Jag är glad över att få komma tillbaka till Rögle. Det fanns tre skäl som vägde tungt för att återvända: att få fortsätta jobba med målvaktstränare Magnus (Wennström), att vi kan vinna varje match och så fansen. De var otroliga och går inte att hitta någon annanstans, säger Ville Kolppanen i ett pressmeddelande.

Siktar mot slutspel

Ville Kolppanen siktar mot att hjälpa Rögle till slutspel när han nu gjort klart med en återkomst.

– Vi kan göra många bra saker i Rögle. Jag vill vara frisk och hjälpa laget att spela länge nästa vår. Jag är sugen på play off, säger han.

Relaterade ämnen
Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag