Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stannar i SHL-klubben: ”Skäl som vägde tungt”

Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN
Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

Ville Kolppanen återvänder till Rögle.

Den populäre finske målvakten har skrivit på ett nytt ettårskontrakt.

– Det fanns tre skäl som vägde tungt för att återvända: att få fortsätta jobba med målvaktstränare Magnus, att vi kan vinna varje match och så fansen, säger Kolppanen.

Ville Kolppanen värvades till Rögle i fjol som tänkt förstamålvakt efter tre säsonger i ryska KHL-laget Neftekhimik Nizhnekamsk.

Men den 25-årige finnen fick en tuff start på tiden i Ängelholm med en skada kort före seriepremiären och missade hela höstsäsongen.

Först efter jul var Kolppanen tillbaka i spel och under våren imponerade han i flera matcher när Rögle säkrade nytt SHL-kontrakt. Totalt blev det tolv matcher i Röglemålet och 90,8 i räddningsprocent.

– Jag är glad att jag kunde komma tillbaka och spela hockey igen på en hög nivå. Jag trivdes enormt bra i klubben och staden och känner att vi har något bra på gång, säger Ville Kolppanen.

Nytt ettårskontrakt: ”Tre skäl”

Efter säsongen gick kontraktet med Rögle ut men nu står det klart att det blir en återkomst för målvakten som snabbt blev populär bland Röglefansen.

Rögle meddelar under torsdagen att Ville Kolppanen har skrivit på ett nytt ettårskontrakt med klubben.

– Jag är glad över att få komma tillbaka till Rögle. Det fanns tre skäl som vägde tungt för att återvända: att få fortsätta jobba med målvaktstränare Magnus (Wennström), att vi kan vinna varje match och så fansen. De var otroliga och går inte att hitta någon annanstans, säger Ville Kolppanen i ett pressmeddelande.

Siktar mot slutspel

Ville Kolppanen siktar mot att hjälpa Rögle till slutspel när han nu gjort klart med en återkomst.

– Vi kan göra många bra saker i Rögle. Jag vill vara frisk och hjälpa laget att spela länge nästa vår. Jag är sugen på play off, säger han.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!