Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sportchefen: ”Vi kommer att ta oss igenom detta”

Se de senaste sportnyheterna på ExpressenTV
Rögles sportchef Chris Abbott (mitten) under en SHL-match i Catena arena.
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Rögle har dragits med både covid-19 och skador den sista tiden.
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Det skulle bli en händelserik vecka med dubbelmöte och stekhet toppmatch. 

Fram till covid-19 satte stopp för alla planer, det vill säga.

Men samtidigt som Dennis Everberg togs ut till den svenska OS-truppen kunde 15 Röglespelare ta sig till Catena arena och träna under fredagen. 

– Vår förhoppning är att vi kan spela matcher igen nästa vecka, säger sportchef Chris Abbott, som även ger en uppdatering kring skadeläget i Rögle. 

Bara efter nyårsfestligheterna har Malmö Redhawks haft konstaterad covid-19-smitta i sin spelartrupp två gånger om. Därför har rödhökarna bara hunnit avverka två matcher under årets 21 första dagar – båda bataljerna har slutat med förlust.

Några mil norrut sitter Rögle i en virusmässigt snarlik båt.

Ängelholmarna meddelade den 17 januari att coronaviruset hade hittat in till deras trupp och med en gång blev det planerade dubbelmötet mot nykomlingen Timrå IK inställt.

Sedan dess har en dryg arbetsvecka hunnit passera i Ängelholm, utan några SHL-matcher på schemat. Rögles sportchef Chris Abbott berättar att de spelare som uppvisade positiva covid-resultat har haft förhållandevis milda symptom. 

Under fredagen kunde 15 spelare åka till Catena arena och träna. 

– Jag skulle inte säga att det var ett fullt träningspass. Men det var i alla fall 15 spelare som var friska nog, symptomfria och visade negativa testresultat som kunde vara på rinken, säger Chris Abbott. 

I torsdags var tanken att Rögle skulle ta sig an Luleå hemma i Catena arena men den matchen har sedan tidigare blivit uppskjuten.

Tisdagens möte mot Brynäs har gått precis samma öde till mötes.

”Vi kommer ta oss igenom detta”

Redhawks sportchef och vd Patrik Sylvegård hoppas att hans manskap kan vara redo för match den 27 januari, när det vankas bortabatalj i Östergötland mot Linköping HC.

Samma dag åker Rögle till Närke för att ta sig an Örebro.

– Vår förhoppning är att vi kan spela matcher igen nästa vecka. Sedan får vi också se hur det är med våra motståndare, de har också haft covid i sina lag. Så vi får vänta och se vad som blir möjligt, säger Chris Abbott, och tillägger:

– Men vi kommer ta oss igenom detta. Vi har mycket hockey kvar att spela under året.

Ja, för Rögle återstår många matcher innan grundserien kan vigas åt historieböckerna. Ängelholmarna har samlat ihop 61 poäng på 32 SHL-matcher och parkerar på en tredjeplats i den haltande tabellen.

Enbart serieledande Skellefteå och tvåan Luleå har samlat ihop till en större poängkvot. 

OS-glädjen: ”Jag är väldigt stolt”

Samtidigt har Rögle dragits med en hel del skador den sista tiden. Mot Frölunda den 15 januari saknades spelare som Eric Gelinas, Erlend Lesund, Ted Brithén, Adam Edström, Ludvig Larsson och Tony Sund.

Även Anton Bengtsson har varit utanför hockeyrinken den sista tiden efter den otäcka smäll han åkte på i samband med CHL-semifinalen mot Frölunda den 12 januari

– Jag vet inte var exakt varje spelare befinner sig i sin rehabilitering. Men de kommer närmre och närmre spel. Men jag tror inte att Adam eller Anton kommer kunna spela redan nästa vecka, berättar Chris Abbott.

– Men båda två har i alla fall varit tillbaka på isen.

Dennis Everberg (till höger) efter att han och Tre Kronor vunnit VM-guld 2017. Snart är det dags för Everberg att ta på sig den blågula tröjan igen.
Foto: BILDBYRÅN

Bortom coronavirus och spelarskador finns det även mer positiva Röglenyheter. 

När den svenska förbundskaptenen Johan Garpenlöv nyligen släppte sin olympiska trupp fanns Röglestjärnan Dennis Everberg med i manskapet.

– Jag är väldigt stolt över Everberg, säger Chris Abbott.

– Vi vill så klart att våra spelare alltid ska spela alla matcher med oss. Men det är en ära för honom att få representera sitt land under OS och det är något han vill göra. Vi stöttar honom och önskar honom all lycka till.

Den svenska OS-truppen samlas redan den 25 januari innan de reser mot värdstaden Peking i början på februari. Premiärmatchen går av stapeln den 9 februari när Tre Kronor ställs mot Lettland.

Även Finland och Slovakien ingår i samma grupp som Sverige.

TV: SE FLER SPORTNYHETER

Hör SHL:s vd