Elias Pettersson gör succé under sin första säsong i SHL. Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅNElias Pettersson gör succé under sin första säsong i SHL. Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Elias Pettersson gör succé under sin första säsong i SHL. Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USAFoto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
 Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA

Sportchefen: ”Det är bara fånigt att säga”

Publicerad

Växjös supertalang Elias Pettersson har gjort succé under sin första SHL-säsong.

Nu uttalar sig sportchefen Henrik Evertsson om Petterssons framtid hos serieledarna.

– Vi har en dialog med Vancouver. Hittills har alla parter varit överens om minst ett år till i Sverige, säger Henrik Evertsson till Hockeynews.se.

Växjö Lakers leder SHL efter 25 spelade omgångar på 53 poäng trots två raka förluster.

Supertalangen Elias Pettersson har haft stor del i framgångarna. 19-åringen, som värvades från Timrå IK inför säsongen, har gjort 31 poäng på sina 24 första SHL-matcher i karriären. Med det leder han hela SHL:s poängliga före Tre Kronor-forwarden Joakim Lindström.

Succén har varit tydlig och Pettersson har fått beröm av såväl Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg som Vancouver Canucks, som valde Pettersson som sitt förstaval i NHL-draften i somras.

Elias Pettersson skrev på ett treårskontrakt med Växjö Lakers i somras, men fortsätter han som han har börjat är det bara en tidsfråga innan Vancouver plockar över honom till Nordamerika.

”Har en dialog med Vancouver”

Växjö hoppas dock få behålla Pettersson även nästa säsong.

– Vi har en dialog med Vancouver. Hittills har alla parter varit överens om minst ett år till i Sverige. Det handlar mycket om att bygga upp den fysiska statusen, säger Henrik Evertsson till sajten Hockeynews.se.

Samtidigt kan det bli svårt att behålla Pettersson ett år till om succén fortsätter.

– Det var utgångspunkten från start, men det vet man ju också att det är inget som någon behöver hålla sig till. Det är bara fånigt att säga att så är det sagt. Så pratade vi i augusti-september, men det är ett levande dokument. Signar Elias med Vancouver är han Vancouvers spelare och då är det de som bestämmer. Det är inget snack om det.

Beskedet om Dahlén

Henrik Evertsson besvarar även ryktena som vill återförena fjolårets radarpartner i Timrå, Jonathan Dahlén, med Elias Pettersson i Växjö.

– Nej, vi har ingen kontakt överhuvudtaget kring Jonathan Dahlén. Han tog ett beslut att spela i Timrå och det är, vad jag vet, slutgiltigt, säger Evertsson till Hockeynews.se.

Relaterade ämnen
Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag