Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sportchefen: ”Det är bara fånigt att säga”

Elias Pettersson gör succé under sin första säsong i SHL.
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA

Växjös supertalang Elias Pettersson har gjort succé under sin första SHL-säsong.

Nu uttalar sig sportchefen Henrik Evertsson om Petterssons framtid hos serieledarna.

– Vi har en dialog med Vancouver. Hittills har alla parter varit överens om minst ett år till i Sverige, säger Henrik Evertsson till Hockeynews.se.

Växjö Lakers leder SHL efter 25 spelade omgångar på 53 poäng trots två raka förluster.

Supertalangen Elias Pettersson har haft stor del i framgångarna. 19-åringen, som värvades från Timrå IK inför säsongen, har gjort 31 poäng på sina 24 första SHL-matcher i karriären. Med det leder han hela SHL:s poängliga före Tre Kronor-forwarden Joakim Lindström.

Succén har varit tydlig och Pettersson har fått beröm av såväl Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg som Vancouver Canucks, som valde Pettersson som sitt förstaval i NHL-draften i somras.

Elias Pettersson skrev på ett treårskontrakt med Växjö Lakers i somras, men fortsätter han som han har börjat är det bara en tidsfråga innan Vancouver plockar över honom till Nordamerika.

”Har en dialog med Vancouver”

Växjö hoppas dock få behålla Pettersson även nästa säsong.

– Vi har en dialog med Vancouver. Hittills har alla parter varit överens om minst ett år till i Sverige. Det handlar mycket om att bygga upp den fysiska statusen, säger Henrik Evertsson till sajten Hockeynews.se.

Samtidigt kan det bli svårt att behålla Pettersson ett år till om succén fortsätter.

– Det var utgångspunkten från start, men det vet man ju också att det är inget som någon behöver hålla sig till. Det är bara fånigt att säga att så är det sagt. Så pratade vi i augusti-september, men det är ett levande dokument. Signar Elias med Vancouver är han Vancouvers spelare och då är det de som bestämmer. Det är inget snack om det.

Beskedet om Dahlén

Henrik Evertsson besvarar även ryktena som vill återförena fjolårets radarpartner i Timrå, Jonathan Dahlén, med Elias Pettersson i Växjö.

– Nej, vi har ingen kontakt överhuvudtaget kring Jonathan Dahlén. Han tog ett beslut att spela i Timrå och det är, vad jag vet, slutgiltigt, säger Evertsson till Hockeynews.se.