Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sportchefen: Därför har succévärvningen lyckats

Olle Liss firar ett av sina tre mål i SHL. Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN
Rögles sportchef Chris Abbott tillsammans med brodern och huvudtränaren Cam Abbott. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Sju poäng på sina tre första SHL-matcher.
Olle Liss har gjort jättesuccé sedan flytten till Rögle och sportchefen Chris Abbott tror sig veta varför.

– Han har varit fast besluten att lyckas och jag har sett hans hunger att göra mål, säger Chris Abbott till Helsingborgs Dagblad.

Det har bara gått tre matcher sedan Rögle BK värvade forwarden Olle Liss från allsvenska Pantern, men succén har varit omedelbar.

Efter tre matcher står Liss redan noterad för tre mål och fyra assist i SHL efter bland annat tre nya poäng i derbyt mot Malmö senast.

– Det hade jag inte förväntat mig. Målen har kanske trillat in lite lätt. Snart får jag komma ner på jorden igen och jag får inte sväva i väg. Det har kanske gått lite väl lätt att få in poäng. Men lagens poäng är de viktiga, och de har vi fått med de senaste matcherna. Så det känns jättebra, sa Olle Liss till Kvällsposten efter Skånederbyt.

Abbott: ”Självisk – och osjälvisk”

Den 25-årige forwarden har gått den långa vägen till SHL. Liss debuterade i allsvenskan för Leksand 2011/12. Därefter blev det tre säsonger i division 1 i Halmstad HF och Kristianstads IK. Efter 54 poäng i danska Ålborg 2015/16 och 34 poäng i Västervik året efter gjorde Liss 27 poäng för Pantern innan Rögle, som var det enda SHL-lag som hörde av sig, värvade honom.

Klubbens sportchef Chris Abbott tror sig veta nyckeln till succéstarten.

– Han är hungrig, en kille som varit i ett gäng olika lag där han haft målet att spela på högsta nivå. Han har varit fast besluten att lyckas och jag har sett hans hunger att göra mål, säger Chris Abbott till Helsingborgs Dagblad.

– Det är inte särskilt vanligt att hitta någon som gillar att skjuta så ofta. Han är självisk på så sätt, men också osjälvisk i lagarbetet. Just det lockade mig väldigt mycket.

Rögle, som klättrat till elfte plats, möter närmast Frölunda hemma på lördag.