Spelade i Hockeyettan i fjol - nu succémålskytt i debuten

Foto: MIKAEL FRITZON / TT / TT NYHETSBYRÅN

Växjö Lakers hämtade Joel Persson i Hockeyettan. 

Där var han en succéback som aldrig ens gjort en match i Hockeyallsvenskan.

Men i sin debut i Sveriges bästa liga kom Persson att göra mål direkt när Växjö Lakers besegrade Brynäs IF med 4-3 efter straffar.

– Det var skönt. Jag får väl inte på någon jätteträff men den går in och det är det som räknas, säger Joel Persson i C More. 

Växjö Lakers resa från division 4 till SHL och vidare till att lyfta bucklan i SM-slutspelet är en svensk ishockeysaga med få motstycken. 

Men frågan är om inte Joel Perssons resa till SHL är en saga knappt John Bauer eller Astrid Lindgren kunnat författa. 2015 spelade 23-åringen hockey i division två för Tyringe SoSS, och i fjol noterades han för 40 poäng i Hockeyettan.

De Hockeyallsvenska klubbarna stod då på rad för att få Perssons underskrift, men bland intressenterna återfanns även ett SHL-lag. Topplaget Växjö Lakers.

Och i dag kom så Perssons debut i Sveriges bästa liga.

Mål direkt. Sagan i det närmaste fulländad.

– Jag försöker inte tänka så mycket utan bara köra på och jobba hårt varje dag. Men det är riktigt kul. Det har rullat på, men det gäller att jobba på varje dag, säger han i C More efter att ha gjort mål i sin första match i SHL någonsin.


GUIDE: Spelschemat i SHL 17/18 - samtliga matcher och tv-tider 

Joel Persson om målet: "Inte en jätteträff"

I numerärt överläge, mot Brynäs IF, kom Persson att smälla in 3-2 på direktskott, framspelad av Tuomas Kiiskinen och med det hade Växjö Lakers fullbordat en vändning i den andra perioden.

– Det var skönt. Jag får väl inte på någon jätteträff men den går in och det är det som räknas, säger han och fortsätter:

– Det är skönt att göra mål så klart. Försökte att inte fokusera så mycket på dagen utan bara låta det komma. Tänka att det är en vanlig match även om det inte är det.

Växjö Lakers vann efter förlängning

I den tredje perioden kunde dock Lucas Carlsson pricka in 3-3 för Brynäs IF, vilket tog matchen till förlängning - en förlängning där Växjö kom att få ett drömläge att plocka tvåpoängaren då Brynäs drog på sig två utvisningar och hemmalaget fick spela fem-mot-tre i drygt 50 sekunder.

Där kunde dock Växjö inte hitta nätet, och matchen avgjordes på straffar där Janne Pesonen blev enda målskytt vilket ändå gav Växjö segern till slut.