Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Speciell match för skadeskjutet Växjö

Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Sam Hallam ska guida serieledande Växjö till ny seger.
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Mot Brynäs senast saknade Växjö Lakers hela nio ordinarie spelare.

JVM-uppdrag och skador slår hårt mot serieledaren.

– Det är klart att det påverkar även om jag tycker att de som kommit in gjort det bra, säger Arvid Lundberg till Smålandsposten.

2013 och 2014 blev Skellefteå svenska mästare i ishockey. Året efter var det Växjö Lakers tur.

Man slog då de regerande mästarna i finalen och nuvarande Växjöspelaren Arvid Lundberg gick miste om guldet.

När man i år satte sig vid julbordet gjorde Växjöspelarna det som serieledare, men det var trots det inte frid och fröjd. Laget är hårt skadedrabbat och med fem man på JVM-uppdrag saknades hela nio spelare i segermatchen mot Brynäs senast.

"Hittat olika sätt att vinna"

Sedan den matchen är Dominik Bokk tillbaka i a-truppen och Pontus Holmberg har lånats in från Västerås.

– Det är ungefär samma manskap som vi har tillgängligt sedan som förra matchen, säger huvudtränaren Sam Hallam och ger sin syn på varför Växjö leder serien tillsynes komfortabelt.

– Det är jämnheten som de flesta talar om. Vi har hela tiden hittat olika sätt att vinna matcher. Ibland har vi förlitat oss på special teams, ibland har det varit rena moralsegrar.

Det är främst på forwardssidan som JVM och skadorna har slagit hårt mot serieledaren.

– Många spelare är borta och vi har testat ganska många nya spelare och formationer. Det är klart att det påverkar även om jag tycker att de som kommit in gjort det bra. Det märks framför allt genom att vissa killar får spela väldigt mycket. Både (Linus) Fröberg, "Marre" (Martin Lundberg) och (Erik) Josefsson låg runt 20 minuter i senaste matchen, säger Arvid Lundberg till Smålandsposten.

"Har en tydlig ambition om att vara bäst"

Med det sagt väntar på annandagen ett tufft test för Lundberg och company. Skellefteå gästar Vida Arena. Det är inte bara en svår match. Den är extra speciell för Lundberg som är uppvuxen i Skellefteås organisation.

– Det är klart att det är så. Det blir en väldigt speciell match för mig personligen och vi är flera andra i laget som har en stark Skellefteåanknytning. Jag minns finalen 2015 och tiden efter det, då det varit många otroliga matcher vi spelat mot varandra. Skellefteå har gått bra på slutet och ligger trea nu. Det blir ett bra test för oss.

Tränaren Sam Hallam:

– Skellefteå var bäst i Sverige under de åren vi försökte hålla oss kvar och etablerade oss. Det blir alltid bra matcher mot dem, finalserien finns ju kvar där i minnet och det var klart att det var ett jättesteg för oss. Det är speciellt att möta dem.

– Det har under flera år varit en förening med ordning och reda, och med en tydlig ambition om att vara bäst. De har inspirerat. Vi har också strävat ditåt och känner att vi börjar närma oss där vi vill vara.