Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Som ett mord, han har inte fått nog med skit”

Otäcka bilder på Nilsson - blir liggande på isen länge
Oskar Nilsson.Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Oskar Nilsson får vård efter tacklingen. Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Oskar Nilsson råkade ut för en otäck tackling när Oskarshamn mötte Växjö i slutet av september. Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Nilsson fick ledas ut från isen. Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Oskar Nilsson under en match mot Rögle tidigare under säsongen. Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN

Fem revben gick av, två lossnade från bröstbenet och båda lungorna punkterades.

Nu är Oskar Nilsson på väg tillbaka till hockeyn.

Samtidigt riktar han kritik mot att Brendan Shinnimin inte stängdes av efter tacklingen.

– Tacklingar som inte är medvetna kan man kalla för dråp. Den här kändes som ett mord, säger han till Norrbottens-Kuriren.

Det var i den femte omgången av SHL, i Smålandsderbyt mellan nykomlingen Oskarshamn och topptippade Växjö Lakers, som situationen inträffade.

Gästernas Oskar Nilsson blev länge liggandes på isen efter att ha blivit tacklad in i sargen av Växjös ökände Brendan Shinnimin. 

Efteråt väntade en lång tid på sjukhus.

– Båda lungorna var punkterade, fem revben var av på mer än ett ställe. Sedan har jag fått en sak som är ganska ovanlig, de två översta revbenen har lossnat från bröstbenet, säger Nilsson till Norrbottens-Kuriren. 

Han berättar att han är på väg tillbaka till hockeyn och att han har tagit steg de senaste veckorna. Att han ”börjat leva mer normalt”.

Nilsson hoppas vara tillbaka i spel innan jul, samtidigt som läkarna är mindre optimistiska. Men klart är att Nilsson, efter en lång tids mörker, börjat se ljuset igen.

Oskar Nilsson: ”Otroligt respektlöst”

Samtidigt menar han att Brendan Shinnimins tackling borde ha renderat i ett betydligt hårdare straff än det matchstraff kanadensaren fick. SHL granskade situationen, men beslutade att den inte skulle tas vidare till disciplinnämnden.

– Jag ska vara ärlig att säga att jag vet hur det fungerar ute på isen. Vi sätter oss själva för den här risken när vi spelar. Jag är väl inte arg på honom så, men känner kanske att det blev ganska fel när det inte blev något straff. Alla som har spelat hockey själv vet att den är otroligt respektlös. Jag tycker inte att han har fått nog med skit för det.  Den var fulare än vad som har skrivits, även om jag inte läst allt, säger han.

En avstängning hade varit på sin plats, enligt Nilsson.

– Ser du på de här tacklingarna som inte är medvetna. Man kan kalla de för dråp, min tackling kändes som ett mord. Det är lite det jag känner och då tycker jag att straffskalan ska vara därefter, säger Oskar Nilsson.

Här är Oskarshamns osannolika förstaperiod mot HV 71

Höjdpunkter: HV71–Oskarshamn