Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Som en bakfylla – fast i flera dagar”

Oscar Alsenfelt gjorde comeback mot Timrå. Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Oscar Alsenfelt gjorde comeback mot Timrå. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Oscar Alsenfelt fick själv välja om han skulle vakta målet i segern mot Timrå.

Efter comebacken talar Malmö Redhawks-stjärnan ut om den tunga tiden efter hjärnskakningen mot Luleå.

– Jag kände absolut ingen press att spela, snarare tvärtom, säger Oscar Alsenfelt.

Efter tre veckor utan spel var Malmö Redhawks Oscar Alsenfelt tillbaka i målet i 6–2-segern mot Timrå på måndagskvällen.

Alsenfelt drog på sig en hjärnskakning i mötet med Luleå den 29 januari och vägen tillbaka har varit tuff.

Så sent som förra onsdagen tvingades han vända hem från Redhawks träning med huvudvärk.

Därför var det något av en överraskning att målvakten spelade mot Timrå. Nu ger han sin syn på de senaste veckorna och beslutet att spela.

– De (veckorna) ha varit jobbiga, för det har inneburit både stress för att man vill tillbaka så fort som möjligt, och man har haft huvudvärk. Det är skittråkigt. Man blir nästan lite likgiltig när man har huvudvärk. Det har varit jobbigt, och det vet alla som har haft det någon gång, säger Oscar Alsenfelt.

Är det som en bakfylla?

– Ja, en bakfylla, fast i flera dagar.

– Eller vissa likheter finns det. Huvudvärk är huvudvärk. Hur det än ter sig, så är det jobbigt.

Därför lämnade Alsenfelt träningen

Med facit i hand så skulle du inte stått kvar på isen när det hände?

– Med facit i hand så hade det nog inte spelat så stor roll, men om jag fått en smäll till just där så hade det inte varit positivt.

– Men jag fick hjälp att ta mig av själv, för jag hade nog aldrig fattat det beslutet på egen hand. För det var inte sådan smärta då. Det var mer att jag hade svårt att fokusera.

– Jag förklarade hur jag upplevde det, och efter några tester så tog läkaren av mig, vilket jag är tacksam för. Det visade sig att det blev rätt. Men jag hade nog spelat vidare om det inte varit läkaren som tagit av mig.

Sedan var du på gång, men något hände där i slutet?

– Jag var avklarad helt med trappan och var klar för spel. Jag skulle gå på min första träning i onsdags. Då fick jag ett kraftigt migränanfall, vilket gjorde att jag var tvungen att åka hem och vila. Det har dragit ut på tiden, jag har legat sjuk på grund av det. Fram till i går då.

Haft migrän i många år: ”Kom väldigt kraftigt”

Får du ofta migränanfall?

– Jag har lidit av det sedan jag varit 17 år. Har det en gång per år ungefär. Det kom väldigt kraftigt nu. Det har varit lite spekulationer om det har med smällen att göra eller inte. Jag har fått mycket förståelse från tränarna och läkarna, och vi har tagit det försiktigt. I går stod jag där och jag fick göra valet att spela. Hade jag sagt nej så hade jag blivit uppbackad på det.

Så du kände ingen press att du var tvungen?

– Absolut inte! Snarare tvärtom. Peter (Andersson, Malmös tränare) var väldigt tydlig med att han inte tyckte att jag skulle spela om det fanns något tvivel på att det skulle bli värre. Men i och med att varit migrän så har jag hanterat det många gånger, och jag vet de symptomen. Det kan inte bli värre.

Läkare kontrollerade symptomen

Efter matchen var dock Oscar Alsenfelt inte pratsugen.

– Jag hade ett långt snack med läkarna i går och vi var jävligt noggranna med alla symptom för att återigen säkerställa att man inte har något efter smällen. Det tar tid. Ska man vara noga med det så tar det tid. Han ville nog inte vänta så länge på det.

Men dagen efter Timråsegern känns det positivt.

– Hjärnskakningen med trappan var avklarad. Vi gick på det, och det kändes bra i går. Det känns dessutom ännu lite bättre i dag.

Du ser ut att vara på bra humör.

– Det är man efter vinst.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!