Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Snöpliga målet som sänkte Redhawks

Foto: C More.
Foto: C More.
Foto: C More.

MALMÖ. Malmö Redhawks jagade en kvittering hemma mot Färjestad. 

Då ställdes Daniel Marmenlind av en sargstuds som innebar 4-2 till gästerna. 

Gästerna vann tillslut med 5-3. 

– Plexiglaset studsar rakt ut och tom bur, det är klart att det är ett gratismål för Färjestad, säger Niklas Wikegård i C More. 

– Jag har gjort några enkla mål men inte så där enkelt, säger Joakim Nygård.

Efter en böljande förstaperiod innehållandes hela fem mål hade Färjestad med sig en 3-2 ledning in i den andra perioden. Då spelade Malmö Redhawks upp sig och jagade kvittering hemma mot Färjestad. 

Men mitt i kvitteringsjakten kom ett dråpligt bakslag. 

Efter en period med FBK-press dumpade Jens Westin pucken ner i sargen bakom buren och Daniel Marmenlind lämnade sitt mål, pucken fick då en ovanlig sargstuds och gick rakt ut till Joakim Nygård som påpassligt satte pucken i öppet mål. Målet innebar 2-4 med dryga tre minuter kvar av den andra perioden. 

– Den tar i plexiglaset och studsar rakt ut och tom bur, det är klart att det är ett gratismål för Färjestad, säger C Mores expert Niklas Wikegård. 

”Hann tänka lite”

Joakim Nygård tar oss igenom målet, som var ett av hans enklare i karriären.

– Jag har gjort några enkla mål men inte så där enkelt tror jag, säger han och fortsätter:

– Jensa (Jens Westin) ska dumpa den och den studsar ut mitt framför mig. Jag hann tänka lite och inte missa så det var skönt att den gick in, säger han. 

Att målet kom efter en period då Malmö skapat en del tryck mot Färjestad. 

– Det var viktigt att få 4-2 där inför sista ”perren” så det var skönt mål att göra, fortsätter han.  

”Kanske ska vara mer försiktig”

Malmös målvakt Daniel Marmenlind:  

– Jag ville ut och stoppa pucken och sedan ser jag att den går i listen och rätt ut på bladet, det var väl inte det man letade efter direkt. I den bästa av världar kanske jag inte ska ut och ta den heller utan stå kvar i målet eftersom den går så högt upp på plexiglaset. 

– Det är väl lite otur kan man väl kalla det, men man lär sig och man får kanske vara lite mer försiktig nästa gång. 

Hur känner du när du ser pucken gå in?

– Faktiskt inte så jättemycket. Det är klart att det suger, men det är väl lättare att gå vidare än en puck man tycker att man ska ta av ett skott liksom. 

Matchen slutade 3-5 efter ett Ponthus Westerholm reducerat med knappa fem minuter kvar av matchen men FBK punkterat matchen tom kasse.  Förlusten var Malmös första i år då man tidigare besegrat Leksand och Oskarshamn på bortais. För FBK var det lagets första trepoängare efter straffsegern mot Växjö i premiäromgången.

– Jag tycker att vi gör en bra bortamatch. Bortsett från första perioden där vi släpper några mål och inte är tillräckligt brutala framför mål. Men annars tycker jag att vi gör en bra försvarsinsats och får många långa anfall och vi är bra framför deras mål speciellt. En bra bortamatch att ta med och att vi stänger ner matchen på ett bra sätt i tredje också, säger Joakim Nygård.  

Ni har fem poäng på två matcher. 

– Det är godkänt, säger Nygård.