Foto: Anna-Lena Bergqvist / BildbyrånFoto: Anna-Lena Bergqvist / Bildbyrån
 Foto: Anna-Lena Bergqvist / Bildbyrån
Nichlas Hardt. Foto: Petter Arvidson / BildbyrånNichlas Hardt. Foto: Petter Arvidson / Bildbyrån
Nichlas Hardt. Foto: Petter Arvidson / Bildbyrån

Smällen: Nyckelspelare missar alla kvartsfinaler

Publicerad

Här är beskedet Malmö Redhawks fans inte vill ha. 

Nichlas Hardt, som tvingades utgå i senaste matchen mot Mora, blir ett tungt avbräck mot Frölunda. 

– Hardt är i alla fall borta i kvartsfinalspelet, säger Peter Andersson till Sydsvenskan.

Malmö Redhawks har haft en tung säsong med skador och även allvarliga sjukdomar hos närstående till spelare och tränare. 

Men efter 52 omgångar bärgade Malmö trots allt en plats topp sex och är därmed direktkvalificerade till kvartsfinal, där man får möta Frölunda. 

Nu med en vecka kvar till första matchen mot Frölunda kommer nästa tunga besked för Malmöfansen.

Nichlas Hardt, som var en av Malmös bästa spelare i slutspelet ifjol, missar hela kvartsfinalserien. 

Hardt utgick i senaste matchen mot Mora och nu säger Peter Andersson till Sydsvenskan: 

– Hardt är i alla fall borta i kvartsfinalspelet, säger Malmö Redhawks-tränaren.

Andra får kliva fram i Redhawks

Andersson är inte orolig inför kvartsfinalserien men är ändå tydlig med att Hardts skada är ett tungt avbräck.

– Ja, det är det. Men det jag gillar med vårt lag är att vi fyllt positionerna när vi har haft frånvaro och andra spelare har klivit fram. Det här innebär mer istid till någon annan som ska fylla Nichlas roll, säger Andersson till Sydsvenskan.

Relaterade ämnen
Elisabeth Lindbäck
Elisabeth Lindbäck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag