Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Slaget om Skåne – jämnare än någonsin?

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Malmö Redhawks och Rögle BK har inlett sina säsonger.

Hur höga förväntningar ska vi ha på de skånska SHL-lagen i år?

Kvällspostens Johan Svensson ger er svaren.

Hur stora chanser har Redhawks att överträffa förra säsongen?

– De är nog relativt små, åtminstone i grundserien. Man var på sjätteplats säsongen som gick, och högre lär det inte bli. Däremot finns det möjlighet att gå längre i slutspelet. Man har en stark målvakt och ett bra spelsystem. Dessutom bygger man med mycket kontinuitet och det brukar vara ett starkt vapen för att få ihop gruppen.

Hur stora chanser har Rögle att överträffa förra säsongen?

– Klart större. Man har försvenskat laget och bygger vidare med samma sportsliga ledning och med spelare man fått behålla. Dessutom har man spetsat till det där Dennis Everberg sticker ut mest, som är ett riktigt vasst nyförvärv. Högre placering i tabellen och längre slutspel är att förvänta.

Vilken Redhawks-spelare borde man hålla ett extra öga på i år?

– Det är rätt många som har stora möjligheter att ta kliv. Den som man kanske främst ska hålla koll på är dock Emil Molin, som var skadad större delen av förra säsongen, har opererat knäet och är med från start nu. Han har potential att vinna interna poängligan och vara högt även i SHL.

Vilken Rögle-spelare borde man hålla ett extra öga på i år?

– Dennis Everberg är lätt att svara, men jag skulle säga att man nog bör ha koll på en sådan som tysken Dominik Bokk, som har stor talang, får lite ny miljö och får komma till sin tidigare juniortränare, Cam Abbott. Den tryggheten och förtroendet kan göra att Bokk blommar ut. Rejält!

Vilka lag blir att räkna med i SHL den här säsongen?

– Det är, som man nästan alltid säger, många om budet. Mästarna Frölunda ser ruggigt starka ut. Men vill höja ett varningens finger för Färjestad och Växjö som har starka trupper. Även Djurgården och Luleå bör kunna vara med där uppe i toppen. Det känns som det är lagen att slå.