Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skyttekungen förlänger kontraktet: ”Vi ska vinna”

Daniel Zaar har varit Rögles främste målskytt två säsonger i rad.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Daniel Zaar gör sin tredje säsong i Rögle till hösten.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

De senaste två åren har han varit en av Rögles främsta målskyttar.

Nu förlänger Daniel Zaar sitt kontrakt med skåningarna. 

– Det är en toppspelare i ligan, säger sportchefen Chris Abbott, till klubbens hemsida

För drygt två år sedan återvände Daniel Zaar, 26, hem till Ängelholm, efter fyra år i bland annat Nordamerika och hos ärkerivalen Malmö Redhawks. 

Sedan dess har 26-åringen blivit en av Rögles bästa målskyttar – de senaste två åren har han funnits med i toppen skåningarnas skytteliga, med sina 29 mål.

Nu väljer Daniel Zaar att förlänga sitt kontrakt. Det nya avtalet gäller över säsongen 2022/23.

– Det känns jättebra. Kul att få vara med på resan vi bygger upp och jag ser verkligen fram emot att få vara kvar och vara en del av det, säger Daniel Zaar till Rögles hemsida.

”Vi ska vinna” 

Daniel Zaar är fostrad i Jonstorp men gjorde debut för Rögle redan för åtta år sedan. Efter att skåningarna åkte ur dåvarande Elitserien 2013 skrev Zaar på ett kontrakt med Luleå, innan han draftades av NHL-klubben Columbus Blue Jackets och flyttade till Nordamerika.

– Vi ska vinna. Det är därför vi spelar hockey. Jag tror alla i den här klubben strävar efter det. Det är det som är det roliga. Förr var det något man sa, men nu är det något man står för. Jag tror vi har goda möjligheter till det, säger Daniel Zaar.

Daniel Zaar tillhörde Malmö Redhawks säsongen 2017/18 – inann han flyttade norrut och återvände till Rögle.Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN

”Är nog ganska uppenbart” 

För sportchef Chris Abbott är förlängningen välkommen, efter en vår där Rögle tappat flera av sina mest bärande nyckelspelare.

De senaste två säsongerna har Daniel Zaar skjutit 72 poäng på 98 grundseriematcher i SHL.

– Varför vi skriver med honom är nog ganska uppenbart. Det är en toppspelare i ligan, han bidrar starkt i det offensiva spelet, han har rätt karaktär och han kommer från närområdet. Jag är väldigt glad att han skriver på för fler år, säger Chris Abbott.