Skrällen: Mästarna förlorar tredje raka

Växjös tränare Sam Hallam.
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Oskarshamns David Quenneville jublar.
Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Växjö Lakers kämpade för att undvika sin tredje raka förlust när de under torsdagskvällen tog emot Oskarshamn.

Men det var till slut gästerna som skulle dra det längsta strået i matchen.

Det blev en tät första period som slutade mållöst, sedan inget av lagen varit tillräckligt effektiva när målchanser gavs. Något som Växjöspelaren Joel Persson var tydlig med i den första periodpausen.

 – Det är ganska chansfattigt hittills. Det krävs mer än så här från båda lagen för att det ska bli mål, uttryckte han till C More.

I den andra perioden skulle dock målen komma, och det var bortalaget Oskarshamn som skulle göra dem. Patrik Karlkvist satte dit sitt trettonde mål för säsongen och är med de målen fortsatt het i toppen av skytteligan. David Quenneville ökade kort därefter på till 0-2 för gästerna i numerärt överläge.

Upp på en sjätte plats efter segern

Växjö skapade dock tidigt nerv i matchen igen, sedan Tobias Rieder reducerat till 1-2 innan minuten var spelad i den tredje och avslutande perioden.

Växjö tog ut målvakten med drygt tre minuter kvar för att jaga en kvittering, men några fler mål blev det inte. Oskarshamn tog en stark bortaseger med 1-2 inför en hel del tillresta supportrar, och kliver därmed förbi Växjö och upp på en sjätte plats i tabellen.

 – Vi litar på varandra, håller oss till strukturen och är i våra positioner. Vi måste tro att vi kan spela som topplagen gör i den här ligan. Man känner när man har spelet, det är så här det känns när man spelar som ett topplag, säger Oskarshamns Fredrik Olofsson till C More efter segern.

Se fler höjdpunkter från SHL