Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Skön känsla – det är något man drömt om”

Linus Sjödin och lagkamraterna jublar efter talangens första mål.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Linus Sjödin och lagkamraterna jublar efter talangens första mål.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Har Rögle hittat tillbaka till vinnande takter?

Serieledarna krossade HV71 på bortais efter att en oväntad skytt klivit fram och gjort första målet: 18-årige Linus Sjödin. 

– Det är något man drömt om, sa Rögletalangen till C More efter sin första fullträff på seniornivå. 

Matchen slutade 5-1 till Rögle.

Rögle kom visserligen till spel som serieledare – men samtidigt med en form som var nedåtgående. Skåningarna hade inför lördagens tillställning förlorat fem av de tio senaste SHL-omgångarna.

Några rostiga tendenser syntes däremot inte på isen. Rögle kopplade tidigt ett grepp om matchen mot HV71 och efter drygt 13 minuter gjorde talangen Linus Sjödin sitt första seniormål när han förvaltade en retur från Moritz Seider.

– Det var en skön känsla. Det är något man drömt om, att få göra mål för moderklubben. Jag bara njuter av varje sekund jag får träna och spela, sa den unge Rögletalangen efter sitt första mål, till C More. 

Knappt två minuter senare fick Rögle sitt andra powerplay för dagen – då lyckades poängstarke Daniel Zaar trycka in pucken i mål efter en minst sagt rörig situation runt hemmamålvakten Hugo Alnefelt.

”Kan inte fortsätta så här...” 

HV71 har haft en oerhört tuff säsong och parkerar långt ner i den annars haltande SHL-tabellen. Men på ett område är smålänningarna allra bäst i Sverige:

Powerplay.

HV71 har seriens främsta spel i numerärt övertag och det var också i samband med en Rögle-utvisning som Jönköpingslaget reducerade. Brady Ferguson åkte ut två minuter för en interference – kort senare sköt Simon Önerud 2-1. 

Det dröjde inte länge innan HV71:s glödheta powerplay fick en ny chans att briljera. Rögle tog dubbla utvisningar och i över en minut fick HV71 spela fem mot tre.

Men då lös de riktigt heta målchanserna med sin frånvaro. 

– Jag tycker det är slarvigt spel. Jag själv spelar fruktansvärt slarvigt. Jag kan inte fortsätta så här om vi ska vinna, sa Johannes Kinvall till C More efter den andra perioden.

Avgjorde tidigt i tredje

Men HV71 fortsatte spela slarvigt även i den tredje akten och då gjorde Rögle en rejäl offensiv framryckning som dödade all spänning. 

Först sköt Adam Tambellini 3-1 efter att han lurat upp Emil Johansson på läktaren. Därefter växlade Adam Edström upp, lurade Hugo Alnefelt och gjorde matchens femte mål.

Med drygt sex minuter kvar på klockan avslutade Röglestjärnan Dennis Everberg målskyttet när han tryckte upp en retur i nättaket och gjorde 5-1. 

– Jag tycker att vi aldrig ger upp och fortsätter jobba till matchen är slut. Vi gör en stark tredje period där vi mer eller mindre stänger matchen helt, sa Adam Edström efter utklassningen, till C More.

Segern innebär att Rögle är kvar överst i SHL-tabellen. Samtidigt parkerar pressade HV71 bara en poäng ovanför den sista av de två negativa kvalplatserna. 

Men.

Det översta kvallaget Brynäs har spelat fem (!) matcher färre än HV71.