Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skellefteå vann – trots märkliga målvaktsbytet

Skellefteå lyckades slå Malmö efter stökiga slutet
Mantas Armalis byttes in i tredje periodenFoto: C More
Skellefteås Tuomas Kiiskinen och Jacob Olofsson jublarFoto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

SKELLEFTEÅ. Gustaf Lindvall räddade Skellefteå med en drömräddning i andra perioden.

Sedan tvingades målvakten bryta matchen. 

Skellefteå kunde ändå gå ifrån och till slut vinna mot Malmö med 4-3. 

Efter matchen var Malmö ilskna mot ett uteblivet domslut i slutet av matchen.

– Jag fattar inte varför han inte blåser, säger Fredrik Händemark.

Ett skadedrabbat Malmö med flera tongivande backar på skadelistan kom i dag till Skellefteå med chansen att ta revansch för den plågsamma 9-0 förlusten senaste lagen möttes i Skellefteå Kraft arena. 

Men så blev inte fallet. Ett starkt hemmalag kunde koppla greppet direkt efter första nedsläpp och välförtjänt plocka alla tre poäng.

Segern grundlades i början av den tredje perioden när stjärnduon Tuomas Kiiskinen och Oscar Möller med varsitt mål såg till att hemmalaget kunde gå ifrån till 4-1. 

Stod för drömräddning - skadades sedan

Skellefteås stora matchhjälte i kväll var annars Gustaf Lindvall som i de två första perioderna räddade 27 av 28 skott och i den andra perioden stod för en drömräddning när han rånade Frederik Storm på ett mål. 

Lindvall tvingades dock bryta matchen mellan den andra och tredje perioden. Till publikens stora förvåning var det nämligen Mantas Armalis som kom ut och vaktade kassen efter periodvilan samtidigt som Lindvall stod på avbytarbänken. 

– Märkligt så det förslår, sa C Mores kommentator Lars Lindberg.

Efter matchen gav Skellefteås lagläkare Erkki Venäläinen lugnande besked:

– Han fick en liten känning men det är lugnt. Han mår bra nu och kommer kunna träna redan i morgon. 

Malmös ilska mot domslutet

Efter att Malmö reducerat till 4-3 i slutet av matchen, med bara sju sekunder kvar, kom gästerna att rikta stor ilska mot domarna efter att Skellefteå slagit pucken mot icing men domarna valt att vinka av pucken och inte blåsa för icing vilket hade gett Malmö en offensiv tekning.

När slutsignalen ljöd skrinnade flera spelare mot domarna och visade tydligt sin ilska över domslutet samtidigt som en vit handduk kastades in på isen.

– Jag vet inte om jag vill kommentera den, men det är många såna situationer under en match och för mig är det en solklar icing. Men jag fattar inte varför han inte blåser, säger Fredrik Händemark.

Var känslan att ni hade fått in en kvittering där annars?

– Nej, jag vet inte. Det är i alla fall en chans, en vunnen tekning och ett skott på mål så hade det kunnat hända något. Vi får inte den chansen.

Det blir videogranskning i alla tre matcher i dag, även på ert sista mål. Vad tycker du om att det blir videogranskning så ofta?

– Det är ju tråkigt på ett sätt. Det blir ju liksom, framför allt för publiken, avbrott i matcherna och det är något SHL borde titta över.