Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Backen kvitterade – sen kom beskedet

Oskar Nilsson firar sitt sena kvitteringsmål mot Rögle.
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Leon Bristedt och hans Rögle föll efter förlängning mot Skellefteå.
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

Oskar Nilsson kan vara Skellefteås populäraste man just nu. 

Först satte han ett sent kvitteringsmål till 2-2 mot Rögle – direkt efteråt meddelade klubben att Oskar förlängt sitt kontrakt med tre nya år. 

– Det är den bästa föreningen jag varit i, säger han till C More. 

Skellefteå vann torsdagskvällens match mot Rögle med 3-2. 

På förhand var det en match mellan två defensivt starka lag – som båda hade SHL:s bästa poängsnitt.

Ja, att det skulle bjudas på show mellan Skellefteå och Rögle var föga förvånande.

Den första akten blev visserligen mållös men spelet böljade fram och tillbaka och båda lagen skapade sina chanser. För Skellefteå var Jayce Hawryluk närmast att bryta dödläget när han två gånger om utmanade Christoffer Rifalk med sina sylvassa styrningar.

Hos gästande Rögle lyckades såväl Lukas Ekeståhl-Jonsson som Leon Bristedt och Adam Edström vaska fram farligheter.

– Skellefteå är ett snäpp vassare än Färjestad och det märker vi. Det är ett bra test, det är en svår rink och en svår match att spela. Men det är också riktigt roligt, säger Röglestjärnan Leon Bristedt till C More.

Alldeles i början på matchens mittperiod trodde nog alla i Skellefteå Kraft Arena att det var Melker Karlsson som skulle trycka in matchens första fullträff.

Men trots att Christoffer Rifalk var överspelad och målet var tomt så satt pucken flera centimeter utanför Röglemålvaktens högra stolpe.

”Vi fortsatte jobba hårt” 

Fast, hemmapubliken skulle få jubla ändå.

När såväl Ryan McKiernan som Tyler Kellher drog på sig utvisningar fick Skellefteå spela i fem mot tre under två långa minuter. Det tog bara några enstaka sekunder innan Joakim Lindström skickade pucken till Jayce Hawryluk – som satte matchens första mål.

– Vi fortsatte jobba hårt och vi fick några utvisningar med oss. Jag behövde bara sätta pucken i ett öppet mål, Joakim gav mig en fin passning, säger målskytten till C More.

Inför torsdagens kamp hade Rögle inte blivit nollade en enda gång under SHL-inledningen. Den saken tänkte ängelholmarna inte ändra på mot Skellefteå.

Tidigt i den tredje perioden satte nämligen backtalangen William Wallinder kvitteringsmålet, elegant framspelad av Tony Sund och Leon Bristedt.

Pucken satt i det klassiska gubbhörnet och fullträffen var Wallinders allra första i SHL

Kort senare var det dags för Bristedt att trycka in sitt andra mål för säsongen. Skellefteå hade en avvaktande utvisning och Rögle spelade med sex spelare på isen.

Brady Ferguson var kylig med pucken när han hittade Bristedt, som satte torsdagens tredje fullträff i ett nästan helt tomt nät. 

Skellefteå jagade en kvittering

Skellefteå drog i gång en febril jakt på en kvitteringspuck och backades upp av drygt 3 900 hemmasupportrar. Men Christoffer Rifalk stod för sin kanske svettigaste insats i karriären när han räddade skott efter skott efter skott.

Först när Skellefteå spelade med tom kasse och två minuter återstod på matchen kom kvitteringspucken.

Backen Oskar Nilsson såg ut att ha förlorat sitt skottläge – men han lyckades ändå tycka upp 2-2-målet bakom en annars storspelande Rifalk. 

– Jag hittade ingen pass så det var bara att skjuta, säger Oskar Nilsson, och fortsätter i C More: 

– Jag var lite orolig ett tag. Det här höll på att bli större än helikopterrånet men vi redde ut det bra.

Skellefteå firade kvitteringssuccén genom att meddela att Oskar Nilsson förlängt sitt kontrakt med klubben med tre nya år.

– Det är den bästa föreningen jag har varit i. Jag är otroligt stolt över att de vill ge mig chansen. Så det känns som ett bra ställe att växa, säger Nilsson. 

”Det var surt”

Torsdagens match gick till förlängning och där blev Adam Mascherin stor hjälte för hemmalaget – med 18 sekunder kvar på klockan. 

Hans mål betydde 3-2 till Skellefteå och en extra poäng in på kontot. 

– Det var surt. Skellefteå drog det längsta strået i dag men vi bjöd upp till kamp. Det var lite slarvigt från vår sida emellanåt och vi saknade kanske den sista edgen, säger Leon Bristedt.

– Men generellt var det en bra hockeymatch. 

TV: SE FLER SPORTNYHETER

MFF-mittfältaren svarar på fem snabba frågor