Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skellefteå AIK:s fina gest efter sjukdomsbeskedet

Foto: ERLAND SEGERSTEDT/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

Erik Forssell med familj går just nu en tuff kamp.

Det sedan deras nioåriga dotter diagnostiserats med cancer.

Nu sluter förra klubben Skellefteå AIK:s supportrar upp och kommer att skänka en gåva till familjen Forssell.

Erik Forssell har vunnit två SM-guld, spelat sex SM-finaler och gjort totalt nio säsonger med Skellefteå AIK - och med sin spelstil där laget alltid låg i första hand blev centern en favorit i Skellefteå där han också fick avsluta med att skjuta (läs: styra) in pucken i en förlängning mot Växjö Lakers som också tog klubben till final för ett och ett halvt år sedan.

Sedan två säsonger tillbaka återfinns dock 35-åringen i Malmö Redhawks där det den här säsongen bara blivit 15 matcher.

Lagkaptenen har saknats av familjeskäl.

Stöttas av hundratals på Facebook

Familjeskäl som i dag blev kända. Erik och hans fru Johannas nioåriga dotter har cancer - och Erik kommer att på obestämd tid ta timeout från hockeyn för att vara med familjen i den här svåra stunden. 

Nästan direkt efter att Malmö Redhawks publicerat nyheten om anledningen bakom Eriks frånvaro så slöt Skellefteå AIK:s supportrar upp på Facebook.

En av gruppens administratörer la upp ett inlägg med frågan om de skulle skänka något till familjen - och på mindre än en timma har det redan nått drygt 200 gilla-markeringar och hundratals kommentarer där alla menar att de självklart ska skicka en gåva. 

“En självklarhet” skriver en användare.

“Ska vi absolut göra för vår förra kapten” skriver en annan.