Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skandalspelaren dumpas på nytt

André Deveaux.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
André Deveaux.Foto: KRISTOFFER RUCKEMANN

André Deveuax sparkades av Rögle efter det brutala överfallet på Västerås Per Helmersson.

Sen dess har hockeykarriären knappast blomstrat.

Nu lämnar han Sheffield Steelers – efter bara nio spelade matcher.

I januari i år var André Deveaux tillbaka på hockeyrinken och i februari spelade han sin första match sen den uppmärksammade attacken på Per Helmersson.

Deveuax, som tvingades lämna Rögle våren 2015, skrev då på för tjeckiska Sparta Prag, bara månader efter att han berättat för Kvällsposten att han troligtvis aldrig mer skulle kunna spela hockey igen.

– På grund av det som hände i Sverige så tror folk att jag är en skurk, men så är det inte. Jag hoppas få chansen att visa Sparta Prags fans att jag först och främst är en bra hockeyspelare som vill hjälpa sitt lag, sa Deveaux när han skrev på för Sparta Prag. 

Men någon större chans att visa det fick aldrig Deveaux. Han lämnade Sparta Prag med fem spelade matcher, ett mål och en assist.

Men karriären skulle trots allt fortsätta. Deveaux skrev på för Sheffield Steelers – som han nu lämnar efter nio matcher, tre mål och fyra assist. Det meddelar klubben på sin hemsida.

Deveaux attackerade Helmersson

André Deveaux kom till Rögle från KHL säsongen 2014/15 och hade tidigare spelat i både AHL och NHL. Han gjorde sex mål och tre assist i Hockeyallsvenskan men kom mest att uppmärksammas för attacken på Per Helmersson. På uppvärmningen inför en match i SHL-kvalet åkte Deveaux upp bakom Västeråsspelaren och slog honom med sin klubba.

– Det var en mycket feg tjuvsmäll. Jag stod och tittade på vår uppvärmning med ryggen mot Rögles vid mittlinjen. Plötsligt fick jag ett stenhårt rapp med en klubba över ena vaden. Sedan blev jag slagen bakifrån med hans händer och ramlade till isen. Det är det värsta jag har varit med som hockeyspelare, sa Helmersson efter överfallet.