Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Ska vara som en duktig skolpojke”

Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

LEKSAND. Förra säsongen var han lagets kanske största stjärnvärvning och blev omgående ny lagkapten.

Den här säsongen fick Oliver Lauridsen lämna över kaptensuppdraget till Carl Söderberg när säsongen startade.

– Det förväntas att man ska vara som en duktig skolpojke när man är kapten i ett lag. Det här blir bättre för alla, säger han.

Huvudtränaren Joakim Fagervall valde att spela med sex backar konsekvent under matchen mot Leksand när Redhawks vann.

Oliver Lauridsen klockades in på 23 minuter och 44 sekunder och var bland de bästa i laget med det, han satte flest tacklingar och han blockerade också flest skott.

Han fick helt enkelt spela sitt eget spel.

Höll igen förra säsongen

Enligt egen utsago så höll han omedvetet igen under förra säsongen, när han hade kaptensuppdraget.

– Det var så, men det var inte medvetet. Det är klart att det lättar lite när jag inte har det uppdraget på mina axlar, säger Lauridsen.

Beskedet att han skulle bli avsatt som lagkapten fick han först av alla. Innan Joakim Fagervall tog beslutet i början av augusti när laget återsamlats.

– För mig var det en given situation. Carl kommer hem och det här gynnar egentligen alla tre parter. Det gynnar mig, det är bra för Carl att han får bära uppdraget och framför allt så är det bättre för laget. Det är lagidrott vi håller på med, och då är det lagets bästa som går före precis allt, säger Lauridsen.

Kan du släppa loss ännu mer nu?

– Jag hoppas det. Det förväntas att man ska vara som en duktig skolpojke när man är kapten i ett lag. Det här blir bättre för alla. Om det finns mycket mer positivt än negativt med att fatta ett beslut, så är det väl bara att köra på det?

– Alla som känner mig vet att jag gör precis det jag gjort inom laget tidigare, och i mina beteenden mot gruppen ändrar jag ingenting, säger Redhawks före detta lagkapten.

Malmö sämst i boxplay

Förra säsongen var Redhawks sämst i klassen i spelformen boxplay. Målen haglade in, och trots att man jobbade med det hela säsongen, så blev det inte bättre.

Nu har man lagt stort fokus på det under förberedelserna inför säsongen.

– Vi accepterade inte att det såg ut som det gjorde. Lite förändringar i positionerna och så har vi identifierat hoten bättre. Samtidigt som vi har ett tryggt målvaktsspel som för med sig trygghet hos allihop, säger Oliver Lauridsen.