Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ska lösa backkrisen för Malmö under OS

Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

Malmö Redhawks sportchef Patrik Sylvegård säger att han ser över möjligheten att plocka in backförstärkning i truppen när tre spelare försvinner på OS för det danska landslaget.

I den officiella sändningen klubben genomförde på torsdagen så sa han också att han initierat en kontakt med Kristianstad.

Kvällsposten kan nu avslöja att mycket pekar på att man plockar in 26-årige Rikard Olsén.

– Jag har inte fått så mycket info än, men Mikael Gath har kommit till mig och sagt att det kan bli så, säger Rikard Olsén.

Kristianstads IK är HockeyAllsvenskans stora succélag den här säsongen. Om man bortser från det otroliga att man förlorade sex raka matcher i inledningen av serien, så är man faktiskt det bästa laget i hela serien.

Klubben har också som policy att man inte avser att stå i vägen för spelare som vill uppåt i karriären och som kan få chansen hos SHL-klubbar.

Viktor Grahn har redan varit hos Växjö under säsongen, men hann aldrig spela på grund ac covid-utbrott, och spelar nu för Rögle i matchen mot Örebro.

Nu pekar mycket på att Olsén också får en SHL-chans.

Tillsammans med Grahn har han varit KIK:s bästa backar den här säsongen.

Den Arvikafostrade backen kan nu som 26-åring få sina första matcher i SHL.

– Det är det alla vill uppnå. Alla strävar uppåt, säger Olsén.

Har fått en förfrågan från Malmö Redhawks

Kommer tacka ja till förfrågan?

– Nu är vi väl inte där just nu, men det är klart man är intresserad. Det är lite beroende på hur det ser ut för oss i Kristianstad också.

Kristianstad spelar just nu inga matcher. Nästa planerade match är på fredag i nästa vecka.

Anledningen är att laget fått ett covid-19-utbrott.

Olsén är en av de spelarna som är drabbade.

– Som tur är så handlar det om milda symptom. Jag hoppas vara på benen om några dagar igen.

I första hand kan det alltså handla om ett lån till hemmamatcherna den 3 februari mot Färjestad och två dagar senare mot Frölunda den 5 februari, då Oliver Lauridsen, Markus Lauridsen och Matias Lassen spelar OS för Danmark.

Det blir också en möjlighet att titta efter en förstärkning inför nästa säsong då flera av backarna i Malmö har utgående avtal.

Rikard Olsén är en högerfattad tvåvägsback som sätter mest stolthet i att göra rätt för sig defensivt.

– Jag skulle beskriva mig som en spelare med styrkorna i det defensiva spelet. Att nyttja min skridskoåkning på ett bra sätt, och få stopp i spelet. Försöker vara rejäl och resolut.