Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sjätte raka vinsten – efter straffdrama

Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Det krävdes straffar för att den målsnåla matchen mellan Växjö och Skellefteå skulle avgöras. 

Då klev Joakim Lindström fram och sköt extrapoängen till Skellefteå, vilket innebar den sjätte raka vinsten för bortalaget.

Det tog hela 33 spelminuter innan målnollan skulle spräckas i VIDA arena, och då var det hemmalaget Växjö tog ledningen. Lagkaptenen Liam Reddox klev fram och med en soloprestation tog han sig ända in i anfallszon, runt mål och hittade Nichlas Hardt framför mål. Då var det bara att lägga in pucken i mål för Hardt. Målet gav hemmalaget extra energi men man lyckades inte utöka sin ledning.

Skellefteå tog sjätte raka segern

Men den målsnåla matchen skulle kvitteras i den tredje perioden genom Fredrik Lindgren. Efter nästan halva tredje perioden slängde Lindgren in en puck mot Fasth som inte alls hängde med och pucken studsar in.

Trots flera lägen till ett ledningsmål var båda målvakterna stabila och tvingade matchen till förlängning. Temat av målsnålhet fortsatte och inga mål i förlängningen tvingade fram straffar. Även då var det bara en spelare som lyckades lura målvakterna, Joakim Lindström och få hem viktiga poäng till Skellefteå. Skellefteå som fortsätter vinna och tar sjätte raka vinsten.

LÄS MER: Så spelas SM-slutspelet i hockey 

LÄS MER: Kvalet till SHL – allt du behöver veta.