Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Självmålet räddade Rögle mot krislaget

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Daniel Zaar blev målskytt på nytt.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Rögle hemmaslog LHC.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

ÄNGELHOLM. Det krävdes ett sent självmål – men Rögle lyckades hemmabesegra krislaget Linköping.

Skåningarna tar därmed tillbaka serieledningen, samtidigt som LHC sjunker ner till en bottenplats. 

– Vi jobbar stenhårt och tar över matchen, summerade segerskytten Daniel Zaar efteråt. 

Toppen mot botten.

Då var det botten som började klart bäst. Efter 20 spelade minuter åkte Linköping av isen mot Rögle med en välförtjänt 1-0-ledning efter att Patrik Lundh styrt in pucken i mål bakom Johan Gustafsson.

Eller?

– Det var (Jarno) Kärki som var på den. Det var en dubbelstyrning, sa Patrik Lundh till C More, och gick miste om sin sjunde fullträff.

Topplaget Rögle – på jakt efter att ta tillbaka sin serieledning från Frölunda – kom ut som ett helt nytt manskap i mittperioden. Skåningarna fick dubbla powerplay och satte tung press mot den annars kritiserade LHC-målvakten Niklas Lundström. 

Dominerade skotten fullständigt

Rögle vann skotten i matchens andra period med 15-1, men gick bet på kvitteringsmålet.

– Vi var inte riktigt nöjda med vår första period. Den var inte dålig, men bara helt okej. Jag tycker Linköping är lite mer desperata och vinner mer puckar i första perioden. Det är där vi slår på, vi börjar vinna en mot en duellerna, sa Daniel Zaar.

I matchens sista period fortsatte Rögle spela med offensiv frenesi och hög fart. Skåningarna fick nästan omgående chansen i powerplay två gånger om – då kom också kvitteringen.

Daniel Zaar serverades en rapp passning, och kunde trycka in en bestämd kvitteringspuck. 

Samme Zaar kunde några minuter senare även sätta det förlösande ledningsmålet. Visserligen något turligt, den målglada Rögleforwarden avancerade offensivt och hittade nätmaskorna genom att passa (!) pucken i mål via William Worge Kreü.

– Vi jobbar stenhårt och tar över matchen. Det kändes som det bara var en tidsfråga innan vi skulle göra mål, sa Daniel Zaar. 

– Det är lite flyt bakom ena målet, men det är i kombination att vi som kedja jobbar stenhårt ihop och förtjänar utdelning. 

”Tar med oss mycket”

Ett desperat Linköping försökte undvika ny förlust genom att plocka ut Niklas Lundström ur kassen. Men någon offensiv fart blev det inte, pucken var snabbt tillbaka i Rögles ägo och Erlend Lesund punkterade alla LHC:s segerchanser när han lyfte på sin klubba och sköt 3-1 med ett slagskott. 

– Det gäller att vi fortsätter jobba vidare och fortsätter lita på vårt spel. Jag tycker vi stundtals spelar bra hockey och kan ta med oss mycket i dag, sa Daniel Zaar.

Ja, ni vinner ju skotten med 15-1 i andra?

– Ja, och jag tycker vi är framför kassen och det är inte så att vi tar en massa skitskott. Det är farliga chanser och en bra match.

Segern innebär att Rögle tar över serieledningen i SHL på nytt. Linköping å sin sida parkerar sist i SHL-tabellen.