Juhamatti Aaltonen är petad mot Färjestad och kan vara på väg bort från Rögle. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅNJuhamatti Aaltonen är petad mot Färjestad och kan vara på väg bort från Rögle. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Juhamatti Aaltonen är petad mot Färjestad och kan vara på väg bort från Rögle. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: PETR DAVID JOSEK / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: PETR DAVID JOSEK / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: PETR DAVID JOSEK / AP TT NYHETSBYRÅN

SHL-stjärnan petas – kan lämna klubben

Publicerad

Juhamatti Aaltonen petas mot Färjestad och kan vara på väg bort från Rögle.

SHL-klubbens sportchef bekräftar att han överväger den finske stjärnans framtid  i klubben.

– Jag är inte övertygad om att han ska spela med oss – att han är "the guy", säger sportchefen Chris Abbott till Helsingborgs Dagblad.

Juhamatti Aaltonen var Rögles stora prestigevärvning inför den här säsongen när han återvände till Ängelholm.

Så sent som förra våren spelade Aaltonen sitt femte VM för Finland och han även ett OS i bagaget. Aaltonen har gjort fyra mål och elva assist på 27 matcher för Rögle och ligger fyra i den interna poängligan, men nu kan han vara på väg bort från klubben som parkerar sist i SHL-tabellen.

Under onsdagen tränade Aaltonen för fullt och bekräftar för Helsingborgs Dagblad att han är redo att spela, men han petas ändå till torsdagens bortamöte med Färjestad.

För tidningen bekräftar Rögles sportchef Chris Abbott att han överväger Aaltonens framtid i klubben.

– Det är beslut vi har fattat, vi vill satsa på killarna som vunnit de senaste matcherna åt oss. Jag tittar på vilka möjligheter jag har när det gäller Aaltonens framtid. Jag överväger alla möjligheter just nu, säger Chris Abbott.

För samtal med andra klubbar

Han bekräftar att han för samtal med andra klubbar om Juhamatti Aaltonen.

– Jag utvärderar hela tiden laget vi har och vad vi behöver. Jag gillar Juhamatti Aaltonen, han har många offensiva uppsidor, han är väldigt skicklig och är en fantastisk person.

– Men jag är inte övertygad att han når sin fulla potential hos oss och jag är inte övertygad om att han ska spela med oss – att han är "the guy".

Williamsson borta till efter OS

Samtidigt står det klart att Rögle tvingas klara sig utan formstarka backen Jesper Williamsson till efter OS-uppehållet. Han skadade handleden i tisdagens seger mot Djurgården och KvP kunde berätta att Williamsson skulle röntgas under dagen. Nu kommer han opereras under torsdagen.

Relaterade ämnen
Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag