Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SHL-stjärnan petas – kan lämna klubben

Juhamatti Aaltonen är petad mot Färjestad och kan vara på väg bort från Rögle.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: PETR DAVID JOSEK / AP TT NYHETSBYRÅN

Juhamatti Aaltonen petas mot Färjestad och kan vara på väg bort från Rögle.

SHL-klubbens sportchef bekräftar att han överväger den finske stjärnans framtid  i klubben.

– Jag är inte övertygad om att han ska spela med oss – att han är "the guy", säger sportchefen Chris Abbott till Helsingborgs Dagblad.

Juhamatti Aaltonen var Rögles stora prestigevärvning inför den här säsongen när han återvände till Ängelholm.

Så sent som förra våren spelade Aaltonen sitt femte VM för Finland och han även ett OS i bagaget. Aaltonen har gjort fyra mål och elva assist på 27 matcher för Rögle och ligger fyra i den interna poängligan, men nu kan han vara på väg bort från klubben som parkerar sist i SHL-tabellen.

Under onsdagen tränade Aaltonen för fullt och bekräftar för Helsingborgs Dagblad att han är redo att spela, men han petas ändå till torsdagens bortamöte med Färjestad.

För tidningen bekräftar Rögles sportchef Chris Abbott att han överväger Aaltonens framtid i klubben.

– Det är beslut vi har fattat, vi vill satsa på killarna som vunnit de senaste matcherna åt oss. Jag tittar på vilka möjligheter jag har när det gäller Aaltonens framtid. Jag överväger alla möjligheter just nu, säger Chris Abbott.

För samtal med andra klubbar

Han bekräftar att han för samtal med andra klubbar om Juhamatti Aaltonen.

– Jag utvärderar hela tiden laget vi har och vad vi behöver. Jag gillar Juhamatti Aaltonen, han har många offensiva uppsidor, han är väldigt skicklig och är en fantastisk person.

– Men jag är inte övertygad att han når sin fulla potential hos oss och jag är inte övertygad om att han ska spela med oss – att han är "the guy".

Williamsson borta till efter OS

Samtidigt står det klart att Rögle tvingas klara sig utan formstarka backen Jesper Williamsson till efter OS-uppehållet. Han skadade handleden i tisdagens seger mot Djurgården och KvP kunde berätta att Williamsson skulle röntgas under dagen. Nu kommer han opereras under torsdagen.