Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Rögles glädjebesked – redo för comeback

Foto: ANDERS BJURÖ / BILDBYRÅN

Efter brakförlusten i Skånederbyt har nu Rögle mötts av ett glädjebesked, backarna Cade Fairchild och Kevin Gagné är båda redo för comeback efter skador.

De väntas båda spela i nästa match mot Mora, rapporterar Helsingborgs Dagblad.

– De är två av våra ledande backar, säger sportchefen Anders Carlsson.

Malmö Redhawks körde över Rögle BK i säsongens första SHL-match och vann med klara 5-0. Men flera av Rögles nyckelspelare tvingades skadade följa matchen från sidan.

På torsdag har Rögle chans på revansch när man besöker Mora.

Då gör sannolikt både Kevin Gagné och Cade Fairchild comeback.

– Jag tror att Kevin kan vara med mot Mora. Han har sett jättepigg ut under de träningarna han varit med – och jag är inte orolig för att han inte ska vara bra när han är tillbaka i laget. Han har varit pigg i ett par dagar, men läkarna sa att han skulle vänta med att spela första matchen, säger Carlsson till Helsingborgs Dagblad och tillägger:

– Jag tror även att Cade spelar på torsdag.

Osäkert för Kolppanen

Med målvakten Ville Kolppanen råder det fortsatt oklart läge.

– Vi får se hur han känner sig under måndagen, men jag tror att det är hyfsade chanser att han är tillgänglig, säger Carlsson.

Forwarden Daniel Widing har länge rehabiliterat sin knäskada, och det lär dröja  ytterligare en eller två matcher innan han är redo. Han tränar dock enligt uppgift för fullt.h.

Mathias From som skadade foten bara dagar innan premiären har nu släppt kryckorna och är även han på väg tillbaka, men även för honom lär det dröja ett tag till innan comeback blir aktuellt.