Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

SHL-klubben bryter med backen – går till konkurrent

Jesper Williamsson lämnar Rögle. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: STEFAN LANTZ / BILDBYRÅN

Rögle BK bryter kontraktet med backen Jesper Williamsson som gällde över kommande säsong.

Spelaren blir dock kvar i SHL – han återvänder till HV 71.

– Det kommer att presenteras ganska snart, säger Williamsson till Helsingborgs Dagblad

Rögle BK fortsätter se över truppen inför nästa säsong.

Nu står det klart att backen Jesper Williamsson inte kommer vara en del av den.

Under torsdagen meddelande Rögle BK på sin hemsida att SHL-klubben och Williamsson bryter kontraktet. Williamssons kontrakt sträckte sig egentligen över kommande säsong också.

– Jesper har varit en stabil och lojal spelare i klubben under flera säsonger och alltid kommit till jobbet och gjort sitt bästa. Ett proffs som sätter laget före jaget. Vi tackar Jesper för allt han gjort i Rögle och önskar honom lycka till framöver, säger Rögles sportchef Chris Abbott till hemsidan.

Jesper Williamsson värvades från HV71 till Rögle inför säsongen 2015/16. Han har spelat totalt 157 tävlingsmatcher för Skåneklubben.

Ville stanna – klar för SHL-konkurrent

Till Helsingborgs Dagblad säger Jesper Williamsson att han trodde att han skulle bli kvar i Rögle.

– Ja, det hade jag räknat med. Fast de bygger laget efter vad de tycker är bäst, så det är inte mycket mer att gräva ner sig i, säger Williamsson till tidningen.

– Det blev klart ganska tidigt, någon vecka eller två efter säsongen. Tyvärr är det något som tillhör den här sporten. Spelare flyttar på sig hela tiden och jag är inte bitter på något sätt. Jag har haft fyra fantastiska år här nere och är väldigt glad över dem. Det är dags för något annat nu.

29-åringen presenterades under eftermiddagen i stället för HV 71. Kontraktet är på ett år.

– Vi behöver addera ett djup till vår backbesättning och därför är vi väldigt glada över att kunna knyta till oss Jesper. Det är en kille med ett bra driv på såväl träningar som match och som har en fin defensiv uppsida, säger Johan Hult, sportchef i HV71, till klubbens hemsida.

Jesper Williamsson har tidigare spelat 137 matcher i HV-tröjan.

– Riktigt kul att Johan Hult hörde av sig och undrade om jag ville komma tillbaka. Jag ser verkligen fram emot att dra på mig HV-tröjan igen, säger Jesper Williamsson.