Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stängs av i slutspelet efter obscena gesten

Foto: ROBERT NYHOLM/TT / TT NYHETSBYRÅN

Luleås hemmaklack öste ramsan ”Chicken Shinnimin” mot Växjös stjärnspelare.

Det fick bägaren att rinna över för Brendan Shinnimin.

Nu straffas han med två matchers avstängning.

– Jag vill inte säga för mycket, säger Växjös tränare Sam Hallam.

”Med en kvart kvar av den andra perioden i gårdagens möte mellan Luleå och Växjö kom Växjös Brendan Shinnimin in i eget spelarbås. Shinnimin vände sig om mot Luleås klack, tog av sig handsken och räckte upp långfingret mot publiken.”

Så beskriver SHL händelsen i den anmälan som just nu publicerats på ligans hemsida.

Händelsen kom att utspelas i mötet mellan Luleå HF och Växjö Lakers under torsdagskvällen där Shinnimin vid upprepade tillfällen fick höra Luleås klack skandera ramsan ”Chicken Shinnimin” riktat mot honom.  

Till slut fick han nog och riktade då alltså ett långfinger mot klacken, bilder som också C More kunde snappa upp och sända ut till alla som följde matchen via tv. För det anmäls han nu alltså och besked kommer att komma under dagen från SHL.

Beskedet: Shinnimin stängs av

Och det kan bli ett kostsamt finger för Shinnimin.

Under fredagseftermiddagen bekräftade ligan att Shinnimin stängs av två matcher.

Det kan vara slutspelat för säsongen för Shinnimins del om nu Växjö förlorar två raka matcher mot Örebro.

”Brendan Shinnimin har härigenom agerat i strid med ishockeyns värdegrund”, skriver ligan i beslutet. 

– Jag har precis fått beskedet och inte läst någon motivering. Men jag konstaterar bara att jag vet vad jag har jobba med i morgon, säger Växjös tränare Sam Hallam.

Tycker du det är märkligt att han får två matcher för en sådan grej?

– Jag vill inte säga för mycket, för jag vet inte vad regelverk och så säger. Men vi är självklart förebilder och så där, och det är inte ett bra agerande. Sen så tänker jag inte ge mig in i diskussioner om straffsatser och så.

Du har tidigare kommenterat att Shinnimin borde fokusera på att spela hockey och inte hålla på med såna här saker…

– Jag har sagt mycket saker gällande att vi är lite rädda för spontana känslor och tryck, som jag sa så är det en balansgång hela tiden. Men du plockar ur en sak ur hundra positiva saker jag sagt. Och just det där plockades ur sitt sammanhang på kvällstidningsvis så jag tänker inte kommentera det något mer, säger Sam Hallam.

 

Shinnimin vägrade prata efter händelsen

Tidningen Aftonbladet rapporterade i går om att Brendan Shinnimin efter matchen vägrade prata med media och när man frågade efter honom så ska tidningens utsända reporter fått svaren: ”Det är nog ingen bra idé” och ”välj någon annan”.

Växjö Lakers förlorade matchen med 3-1 och tvingas nu spela åttondelsfinal mot Örebro HK för att nå kvartsfinal.

Växjö inleder matchserien hemma under lördagen.

Shinnimin ber om ursäkt

Efter fredagens träning förklarade sig Brendan Shinnimin. Till Smålandsposten säger han:

– Jag har absolut inga problem med fans som hånar mig, men jag tycker att det finns en skillnad när man drar in familjen. När jag hörde någon säga saker om mina familjemedlemmar svallade känslorna över för mig. Jag önskar att jag inte gjort som jag gjorde, men nu blev det så.

Shinnimin ångrar sig och ber om ursäkt till supportrarna och till SHL. Men han tycker inta att långfingret borde innebära avstängning.

– Det har, vad jag vet, aldrig tidigare hänt att någon spelare hamnat där efter en sådan här incident och jag vet inte om det finns några riktlinjer för den sortens case. Det är kanske första gången en sådan här grej fångas på film, men det är sådant som sker hela tiden. Och jag har svårt att se att gesten i sig är så farlig egentligen. Hade jag gjort någonting riktigt obscent och grovt hade det varit en sak men jag tycker inte att den här gesten förtjänar en avstängning, säger Shinnimin till Smålandsposten.

 

LÄS MER: Så spelas SM-slutspelet i hockey 

LÄS MER: Kvalet till SHL – allt du behöver veta.